Povratnički Tragovi grupe Yammat

Pokretanje vlastite glazbene etikete Yammat Records samo će još više učvrstiti teze kako se Yammat svojom neobičnom glazbenom pričom i imenom koje se lako pamti, udomaćio u ulozi sinonima jednog neobičnog glazbenog stila.Yammat-TragoviAli i, danas to možemo reći, žanrovskog zvuka. Tako ćete nerijetko moći čuti pridjeve kako nekome nešto zvuči ili djeluje – yammatovski.

A ima li što yammatovskije od nove pjesme Yammata ‘Tragovi’ za koju su snimili spot.

‘Pjesma govori o promjenama koje su nam svima tako potrebne, bilo nama kao pojedincima, bilo društvu u cjelini. Danas, više nego ikada, svjedoci smo osobnih i društvenih apsurda. Živimo u vremenima koja se nikako nisu smjela dogoditi’, poručuju članovi banda.

Riječ je o potpuno novoj pjesmi koju pjeva Ivana Babić, originalni Yammatov vokal kojeg zasigurno pamtite po pjesmama ‘Putujem’, ‘Nada’, ‘U bojama’, ‘Tvoje lice se promjenilo’, ‘Nikog ja ne krivim’, ‘Prije sna’…

Spot za pjesmu ‘Tragovi’ osmislio je i režirao mladi zagrebački redatelj Tvrtko aka Vidokk kojemu je u režiji asistirala Anđela Zebec. Za glazbenu produkciju pobrinuli su se Alen Balen i Emil Aleksander, dok mastering nove pjesme potpisuje Mike Ross. Sniman je na prirodnim močvarnim lokacijama u široj okolici Zagreba, tijekom ‘proljetne’ zime 2013/2014.

Novi singl ‘Tragovi’ bit će uvršten i na kompilacijski album ‘Yammat FM’  koji će uskoro biti objavljen na etiketi Yammat Records, u distribuciji Menarta. Podsjetimo, ‘Yammat FM’ donosi nove pjesme izvođača s etikete Yammat Records, pa će tako, osim Yammatovih, na njemu biti i nove pjesme grupa Nipplepeople, Das Wegas, Egoklinik, PigPop, Vande Winter, ali i još poneko iznenađenje.

Obavijen kontroverzama još od svojih prvih glazbenih koraka (podsjetimo se, bilo je to daleke 2000. godine, s nastupnim singlom ‘Putujem’) Yammat se svojim debitantskim albumom ‘Plan B’ iz 2004. godine na hrvatskoj glazbenoj sceni pozicionirao kao jedan od protagonista modernijeg glazbenog usmjerenja: chillout/astralnog popa, kako su ga netom po objavljivanju ‘Plana B’ trendovski definirali najutjecajniji hrvatski glazbeni kritičari, recenzenti i DJ-i.

Događaji koji su uslijedili potvrdili su kako je, kada je Yammat u pitanju, riječ o svemu samo ne o ‘školskom primjeru’ izvođača koji će nakon odlično prihvaćenog debitantskog ostvarenja ‘pod hitno’ ići u studio i brže-bolje snimiti i objaviti sljedeći studijski album.

Menart

Tagged: , , , , , , , , , , ,