Predstavljen roman ‘Major Tom’ Karmele Špoljarić

Uz autoricu Karmelu Špoljarić, o romanu ‘Major Tom’ govorili su urednik Božidar Alajbegović, književna kritičarka Jagna Pogačnik i glavna urednica izdavačke kuće Hena Com, Nermina Husković, a ulomke je čitala glumica Vesna Tominac Matačić.Karmela Špoljarić-promocijaKnjiževnica Karmela Špoljarić privukla je pozornost čitatelja i književne kritike romanom prvijencem ‘Nije ovo Twin Peaks’, objavljenom u svibnju 2013., a nekoliko mjeseci kasnije potpisala je i svoju prvu zbirku priča ‘Pazi što ćeš poželjeti’. Roman ‘Major Tom’ njezino je najnovije ostvarenje koje je, za izdavačku kuću Hena Com, uredio Božidar Alajbegović.

Nakon uvodnih riječi glavne urednice Hena Com-a, Nermine Husković, atmosferu romana ‘Major Tom’ i karakter njegova glavnog junaka Benjamina L. čitanjem ulomaka dočarala je glumica Vesna Tominac Matačić. Osim u ulozi predstavljačice romana, Jagna Pogačnik pojavljuje se i kao jedan od likova u knjizi, točnije kao Jagna P., a koja se u Karmelinoj verziji nimalo ne razlikuje od stvarne književne kritičarke čiji su rituali uoči i tijekom različitih književnih predstavljanja gotovo identični.

Osim svojom tematikom i neobičnim glavnim junakom koji je tipičan hičkokovski ‘običan čovjek u neobičnoj situaciji’, roman ‘Major Tom’ razlikuje se i svojim stilom koji je bitno drugačiji od prethodne dvije knjige, naglasio je Božidar Alajbegović. Karmela Špoljarić na trenutak je pomislila kako bi, baš kao što je to učinio junak njezina romana na vlastitoj promociji, sada trebala razbacati papire s porukama u publiku i odletjeti prvim zrakoplovom za München. Nije to učinila, no vjerojatno će nas uskoro iznenaditi nekom novom književnom promocijom.

R. C. / Foto: Hena Com


Pročitajte još: Karmela Špoljarić: Major TomKarmela Špoljarić: Pazi što ćeš poželjeti


 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,