Premijera španjolskog filma s Tarikom Filipovićem

Film ’42 sekunde’ temeljen je na istinitoj priči o španjolskoj vaterpolskoj reprezentaciji koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., gdje ih je svega 42 sekunde dijelilo od Olimpijskog zlata.

Vito Padovan, Dubravko Šimenc, Tarik Filipović i Ratko Štritof

Vito Padovan, Dubravko Šimenc, Tarik Filipović i Ratko Štritof

Pred brojnom publikom i uzvanicima sinoć je u Kaptol Boutique Cinema by Cinestar premijerno prikazan dugoočekivani sportski film ’42 sekunde’ u kojem Tarik Filipović tumači ulogu poznatog hrvatskog trenera Dragana Matutinovića, poznatog po velikoj predanosti, ali i po svojem radikalnom pristupu.

Uz Tarika Filipovića, u vodećim su ulogama i Jaime Lorente, najpoznatiji po svojoj ulozi u popularnoj seriji ‘La casa de papel’ te španjolski glumac Álvaro Cervantes koji u filmu igraju vaterpoliste.

Vijesti da će Barcelona biti domaćin Olimpijskih igara 1992. godine u potpunosti su iznenadile Španjolski vaterpolski savez. Nisu bili spremni.

Ubrzo momčad šokira i Dragan Matutinović, novi hrvatski trener koji odlučuje kako od tog trenutka nijedan igrač više nije nezamjenjiv. Niti jedan veteran, niti jedan kapetan, niti jedan favorit. Svatko tko želi igrati mora zaslužiti svoje mjesto.

Oduvijek su u momčadi igrali jedino katalonski igrači koji su poznati po svojoj tehnici i sofisticiranom razumijevanju vaterpola. Ali Matutinović je nepokolebljiv. Bit će po njegovom ili nikako. Namjerava dovesti veliku skupinu igrača iz Madrida koje predvodi buntovni Pedro Aguado te neće dopustiti nikome da preispituje njegovu odluku. Ti novi igrači su mladi i neiskusni, manje disciplinirani. Ali fizički su puno snažniji. Nitko tko želi osvojiti zlatnu medalju neće ih tek tako odbaciti, a da im ne pruži priliku da se dokažu.

Matutinović ima ratnički mentalni sklop i nemilosrdan je… a tek je počeo sa svojim planovima. Hrvat ih podvrgne treninzima koji graniče s vojnom obukom, koristeći psihološke trikove koji će do krajnosti ispitati njihovu psihičku izdržljivost.

Njihov ponos, stres, prijateljstva, neprijateljstva i obzirnost – sve će se razotkriti. Ako žele preživjeti i postati olimpijski prvaci, moraju naučiti kako biti snažni, ali prvenstveno ujedinjeni, kako podržavati jedan drugoga i postati pravi tim.

’42 sekunde’ u distribuciji Blitza možete pogledati u kinima od 11. svibnja, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama CineStara ili online, odnosno u svim ostalim hrvatskim kinima.

H.R. / Foto: Bojan Zibar


TFF: Kafenisanje s Tarikom Filipovićem


Tagged: , , , , , , , , ,