Profil publicistika: Joseph E. Stiglitz i Robert Torre

U izdanju Profila upravo je izašao novi prijevod nobelovca Josepha E. Stiglitza ‘Euro – kako zajednička valuta ugrožava budućnost Europe’.Američki ekonomist i nobelovac Joseph Stiglitz već niz godina oštar je kritičar zajedničke europske valute eura, posebno načina na koji je ta valuta uvedena te načina na koji se europski političari odnose prema njoj. O tome je često pisao i govorio, a sada je svoja razmišljanja o tome što je glavni problem eura skupio u knjizi koja je izazvala veliku pozornost stručne, ali i šire javnosti. Knjiga sadrži i pogovor u kojem se analizira Europska unija nakon Brexita.

Publicistički novitet je i ‘Kockanje – kako protiv ovisnosti’ Roberta Torrea, prva knjiga kod nas koja ukazuje na sve veći problem patološkog kockanja i klađenja unazad 20 godina, otkako je liberalizirano priređivanje igara na sreću. U svom priručniku, koji bi za kockare mogao biti prvi korak prema oporavku, opisuje kako se postaje kockarom, kako se ovisnost učvršćuje i kako se pobjeđuje.

Robert Torre psihijatar je s višegodišnjim iskustvom rada s osobama s problemom pijenja, kockanja, klađenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti te brojnih članaka u stručnim i popularnim časopisima.

P. R.


Profilovi proljetni prozni noviteti

Tagged: , , , , , , , , , ,