Program 21. Zagreb Film Festivala

Na konferenciji za medije održanoj u Uraniji ― prostoru kreacije, program 21. izdanja Zagreb Film Festivala, najvećeg međunarodnog festivala igranog filma u Hrvatskoj, predstavili su direktor ZFF-a Boris T. Matić i producentice Lana Matić i Selma Mehadžić.

‘Uzbuđeni smo što publici možemo predstaviti još jedno programski bogato i raznovrsno izdanje koje će se održati od 6. do 12. studenog u CineStaru Branimir, kinima SC i Kinoteka te u MSU-u i Dokukinu KIC kao i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film. Dugometražnu konkurenciju ― izbor najboljih debitantskih ostvarenja iz cijelog svijeta, zbog sanacije gradskih kina, ove godine prikazujemo u CineStaru Branimir, a u programima ‘Ponovno s nama’ i ‘Velikih 5′ donosimo niz filmskih naslova afirmiranih autora. Riječ je o filmovima koji će sasvim sigurno obilježiti nadolazeću filmsku sezonu, a naša publika moći će ih gledati među prvima’, izjavio je Boris T. Matić.

Za Zlatna kolica u Međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji natječe se osam filmova. To su: ‘Sedmo nebo’ (‘Seventh Heaven’), komedija Jasne Nanut kojom se otvara 21. izdanje ZFF-a, španjolska drama ‘20.000 vrsta pčela’ (‘20,000 Species of Bees’) Estibaliz Urresola Solaguren, ‘Radikalno’ (‘Radical’), meksičkog redatelja Christophera Zalle, ‘Ekskurzija’ (‘Excursion’) bh. redateljice Une Gunjak, ‘Kako se poseksati’ (‘How to Have Sex’) britanske redateljice Molly Manning Walker, ‘Lost Country’ srpskog redatelja Vladimira Perišića, romantična drama ‘Prošli životi’ (‘Past Lives’) kanadsko-korejske autorice Celine Song i ‘Sami u Reykjaviku’ (‘Solitude’) islandske redateljice Ninne Pálmadóttir.

Dva nagrađivana filma regionalnih autora prikazat će se u glavnom programu izvan konkurencije. To su povijesni triler ‘Čuvari formule’ (‘Guardians of the Formula’) Dragana Bjelogrlića te ‘Domaćinstvo za početnike’ (‘Housekeeping for Beginners’) Gorana Stolevskog.

U nacionalnoj kratkometražnoj konkurenciji Kockice za Zlatna kolica natječe se 8 filmova po izboru selektora Vladimira Gojuna, a natjecateljski program međunarodnog kratkog metra donosi 10 ostvarenja.

J.S. / Foto: Samir Cerić Kovačević


Program 20. Zagreb Film Festivala


Tagged: , , , , , , , , ,