Program 20. Zagreb Film Festivala

U kinu Urania predstavljen je program 20. Zagreb Film Festivala (ZFF), koji se održava od 23. do 30. listopada na pet gradskih lokacija: u kinima Tuškanac, SC i Kinoteka te u MSU-u i Dokukinu KIC kao i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film.Najveća zagrebačka filmska avantura okruglu obljetnicu obilježava uz bogat filmski program koji čini ukupno 115 filmova raspoređenih u četiri natjecateljska i sedam popratnih programa te Industriju, program posvećen edukaciji i umrežavanju profesionalaca.

Festival su na konferenciji za medije predstavili direktor ZFF-a Boris T. Matić, izvršni direktor Hrvoje Laurenta te producentice Lana Matić i Selma Mehadžić.

‘Kad smo u listopadu 2003. godine pokretali Zagreb Film Festival, nismo mogli ni sanjati u kakvu će nas lijepu avanturu to odvesti i da ćemo, unatoč brojnim izazovima kroz koje smo prolazili, sretni i ponosni dočekati ovu obljetnicu. Trenutaka za pamćenje u proteklih 20 godina bilo je bezbroj – prikazali smo preko 2000 filmova, bili domaćini nekoliko tisuća gostiju, uključujući i dobitnike Oscara, dansku kraljicu i većinu relevantnih filmaša iz regije, privukli smo više stotina tisuća gledatelja u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj’, rekao je Matić.

Paralelno sa zagrebačkom publikom, u odabranim filmovima iz programa ‘ZFF putuje’ uživat će publika u Dubrovniku, Korčuli, Novoj Gradiški, Opatiji, Puli, Rijeci, Rovinju, Slatini, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Zaboku, Zadru i drugdje. Poslastice iz ZFF-ova putnog kovčežića jesu: ‘Alcarràs’ iz dugometražne konkurencije, ‘Praznik rada’ iz programa ‘Ponovno s nama’, ‘Noćni putnici’ iz ‘Velikih 5’ te ‘Kapetanica Nova’ iz ‘KinoKina’.

M. T. / Foto: FAMA


Tagged: , , , , , , , , , , ,