Punim plućima: Gonzov debitanski dugometražni film

Nakon tri tjedna u Zagrebu je završeno snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma ‘Punim plućima’ redatelja i scenarista Radislava Jovanova Gonza.Priča je to koja se odvija početkom dvijetisućitih. Oleg, Febra, Mišo, Danko, Zorka i Biba bili su u ranim dvadesetima, već tada vječni studenti, neopterećeni onime što ih čeka kad ‘odrastu’. Bili su nerazdvojno društvo. Tada su sva njihova druženja, bez iznimke, počinjala i završavala u Olegovu stanu gdje su nalazili svoj drugi dom, utočište, olakšanje, smiraj. Danas, desetak godina kasnije, Oleg je mrtav. Upravo će Olegova nagla smrt biti mjesto njihova ponovnog susreta.

Scenarist i redatelj je Radislav Jovanov Gonzo, direktor fotografije Stanko Herceg, a glavne uloge nose Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Hrvoje Barišić i Rakan Rushaidat. Scenografiju potpisuje Petra Poslek, kostime Tajči Čekada, majstorica maske je Silvija Bradica, majstor tona Ivan Mihoci, producentica Sabina Krešić, a izvršna producentica Tiha Gudac. Film ‘Punim plućima’ nastao je u produkciji Fade Ina, a podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Premijera se očekuje iduće godine.

Radislav Jovanov Gonzo (Zagreb, 1964.), diplomirao je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao redatelj, a često istovremeno i snimatelj glazbenih video spotova, djeluje od 1988. godine. Redatelj je više od 350 muzičkih i pedesetak reklamnih spotova, nekoliko namjenskih, pet dokumentarnih i jednog kratkog igranog filma te direktor fotografije na dva dugometražna igrana filma. Jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti Dana hrvatskog filma.

HAVC/ Foto: Sven Čustović


Tagged: , , , , , ,