Queen: Filharmonijska posveta legendarnim rockerima

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu.Ovog petka 22. siječnja (19.30 sati), iznimno u zagrebačkoj Laubi, Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice – britanskoj grupi Queen.

Koncert u Off ciklusu donijet će njihove mnoge uspješnice, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, trombonista i skladatelja Marina Rabadana. Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružite će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači će cjelokupnoj izvedbi dati onaj posebni filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ipak ograničenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Za brojne ljubitelje Queenovaca i poklonike Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na ovom linku.

Vječni hitovi poput ‘Somebody to Love’, ‘The Show Must Go On’, ‘We Are The Champions’, ‘I Want to Break Free’ ili ‘Bohemian Rhapsody’ samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rockerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te skrivenih bisera iz Queenove kraljevske pjesmarice.

G. P.


Tagged: , , , , , , , , ,