Queen: Filharmonijska posveta legendarnim rockerima

U petak, 18. ožujka Zagrebačka filharmonija u dvorani Lisinski priprema simfo rock posvetu karizmatičnim vladarima pozornice – britanskoj grupi Queen.Kao i mnoge druge glazbene posvete, koncert u Off ciklusu donijet će ‘Somebody to Love’, ‘Bohemian Rhapsody’ i mnoge druge uspješnice legendarnih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban.

Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni! Nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njezina trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – ugledni glazbenici Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš. U pratećem bandu pridružit će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na basu, Berislav Arlavi na klavijaturama i Renato Palatinuš na bubnjevima.

Orkestar Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a ekipom na sceni ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

G. P.


Tagged: , , , , , , , , , ,