Revizor premijerno izveden u Komediji

‘Kome se smijete? Sebi. Sebi se smijete’ – riječi su kojima je zatvorena izvedba prve ovosezonske premijere zagrebačkog Kazališta Komedija.Društvena komedija ‘Revizor’ Nikolaja Vasiljeviča Gogolja postavljena je u režiji Dražena Ferenčine, a iako je riječ o djelu napisanom davne 1836. godine, čini se kako je oslikala društvo u kojem i danas živimo.

Damir Lončar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić te Marija Borić interpretirali su komične Gogoljeve likove, a sjajnim izvedbama oživjeli su vrijeme i sliku Rusije 19. stoljeća te vrlo jasno oslikali korumpirano društvo i malograđanstvo koje i dan-danas djeluje vrlo stvarno i aktualno.

‘Ovo je moja prva produkcija u ovom mandatu, a mislim da nismo mogli pogoditi bolje vrijeme za postavljanje Revizora. Ponosan sam i sretan na sve što smo napravili jer je Komedija dobila još jedno odlično djelo koje će, siguran sam, opravdati očekivanja naše vjerne publike, a posebno bih želio zahvaliti cijelom glumačkom ansamblu kao i svim zaposlenicima Kazališta Komedija’, izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj kazališta.

Osim glumačkog postava, svoj su veliki autorski doprinos dali i Mate Matišić, izvrsno uklopivši glazbene brojeve koji podsjećaju na stare ruske napjeve, kostimografkinja Marita Ćopo, scenograf Miljenko Sekulić, scenski pokret Rajko Pavlić te oblikovatelj svjetla Anđelko Kos. Posebno iznenađenje su bile i gospođe iz Doma za starije na Ravnicama – Maksimirske mažoretkinje koje su razveselile publiku pojavljivanjem u jednom dijelu predstave, a ispraćene su velikim pljeskom.

Predstava ‘Revizor’ bit će na rasporedu tijekom cijele sezone, a može se pogledati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. listopada, te u studenom, za kada su rezervirana tri termina, 10.,11. i 22. studeni s početkom u 19.30 sati. Novu svečanu premijeru Kazalište Komedija najavljuje već za 1. prosinac. Naime, ‘Faraon iz Ilice je mrtav’ glazbeni je krimić nastao prema romanu Milane Vuković Runjić, u režiji Krešimira Dolenčića, koji će nas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine.

No, prije toga posjetitelje očekuje poseban glazbeni doživljaj, koncert ‘Zabavljač’ u čast velikom Vladi Štefančiću, koji je na rasporedu od 6. do 9. studenog.

I. Č . / Foto: Ines Novković


Premijera Revizora u Kazalištu Komedija

Tagged: , , , , , , , , , ,