Rum na usnama: Duet Bože Vreće i Vatre

Virovitička grupa Vatra je u novom singlu ‘Rum na usnama’ ugostila sarajevsku zvijezdu world music scene, Božu Vreću, čija je glazba i interpretacija prepoznata u Europi i svijetu.Spojiti nespojivo, izbrisati ograde i granice, biti hrabar i slobodan; svemu tome teži ovaj duet, čiju će težnju i emociju, vjerujemo, prepoznati mnogi. Kako u autentičnom rukopisu Ivana Dečaka zvuče Vatra i jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, poslušajte u novoj pjesmi ‘Rum na usnama’:

‘Naš novi singl Rum na usnama dokaz je da se Vatra na svom glazbenom putovanju nikada nije zamarala žanrovima i granicama, dapače, glazbu doživljavamo slobodnom, zaigranom i nesvrstanom. Drago nam je da nam se na ovoj etapi i baš u ovoj pjesmi pridružio Božo Vrećo koji je svojom interpretacijom, pojavom, ali prije svega toplom i iskrenom ljudskošću našu pjesmu učinio još slobodnijom i nesvrstanijom’, rekao je Ivan Dečak.

Pjesma je snimana u studiju dugogodišnjih Vatrinih suradnika, producenata Jure Ferine i Pavla Miholjevića, a za fotografije je zaslužna je Mare Milin.

‘Bilo je iznimno zabavno raditi s cijelom ekipom, s divnim Ivanom i dečkima, i Mare Milin na shootingu gdje smo se baš uživjeli u uloge mornara, izljubili, pomarisali i nasmijali do suza, sve u par minuta. Vremeplov vremena, ludosti, zaljubljenosti, previranja misli i retrospekcija u neke prošle, a naše živote. Na snimanju pak, s Filipom i Slađanom Gržinčić te Mirelom Kardašević, sve je bilo jako profesionalno, drugarski, s puno šale. Tako i nastaju najbolji uradci. Čak i taj brodolom u bazenu na trenutak se učini stvaran i povjerujete u njega. Sve je to percepcija nas samih, a meni je imaginarni svijet uvijek bio jednako važan i bitniji od onog realnog. Dragi su mi i prirasli su srcu, pjesma je sjajna i nosi poput valova. Što više poželjeti?’, izjavio je Božo Vrećo.

Duet koji je već u najavi okarakteriziran kao ‘neočekivan’, dobio je spot koji nas vodi u tamne dubine, među tajanstvene sirene i izgubljene mornare. U svom prirodnom okruženju, za potrebe snimanja, našla se svjetska rekorderka u ronjenju na dah, Mirela Kardašević. Svjetska i europska prvakinja, disciplinirana sportašica, u vodi pronalazi mir i tišinu. U svom se najdražem elementu, u kreaciji Sacha pulskoj dizajnera Saše Obradovića, snašla kao prava sirena.

Više o suradnji i samom snimanju videa za pjesmu ‘Rum na usnama’ redatelj Filip Gržinčić, rekao je: ‘Jako mi je drago da se Vatra praktički pretplatila na Gržinčiće, ovo je već četvrti spot za redom na kojem surađujemo, a mogu reći, meni i jedan od najdražih općenito! Ivan je odavno htio da snimimo nešto što bi se odvijalo pod morem, a ova pjesma je bila idealna za taj pothvat. Kako nisam htio to zadovoljstvo prepustiti nekom drugom, kupio sam podvodnu opremu i odradio kratki tečaj ronjenja te skupa s instruktorom odradio i snimanje u bazenu. Najuzbudljivije je kad s projektima možemo probiti vlastite granice, a blizu toga svakako su bili i Ivan, Božo i Mirela koji su savršeno odradili svoje uloge iznad i ispod površine.’

C. R. / Foto: Mare Milin


Tagged: , , , , , , , , ,