Božo Vrećo & Edin Karamazov: Album Lachrimae

Božo Vrećo & Edin Karamazov, dva vrhunska umjetnika, predstavljaju novi studijski album. ‘Lachrimae’ je njihova prva suradnja koja donosi 11 vrhunskih interpretacija, sve što ste od umjetnika ovog kalibra očekivali.Album su nedavno najavili prvim singlom, obradom sevdalinke ‘Emina’, a sada je dostupan i na svim streaming servisima, a od 25. rujna na CD-u.

Božine i Edinove interpretacije, nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i world music izričaja. ‘Lachrimae’ se ne zadržava samo na ovim našim prostorima – Božino pjevanje i Edinovo sviranje gitare i lutnje izbrisali su granice zbliživši dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu.

Album ‘Lachrimae’ sjajan je world music albumu o kojem će se tek govoriti i koje će svoju publiku naći diljem svijeta. Božin distinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ovih 11 odavno prepoznatih pjesmama i sigurno će naići na odličan prijem kod publike i kritike. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Porinom nagrađeni Daniel Ille, album je sniman u Croatia Records studiju od siječnja do ožujka, osim instrumentalne izvedbe skladbe ‘Kad ja pođoh na Bembašu’. Glazbeni producenti albuma su Božo Vrećo i Edin Karamazov, dok je za snimanje i miks zaslužan Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

‘Lachrimae’ otvara prvi singl ‘Emina’, a osim nje na albumu se nalaze i: ‘Bor sadila moma Evgenija’, ‘Nani nani (Canción sefardí)’, ‘Kad ja pođoh na Bembašu (instr.)’, ‘Sjela djeva pokraj mora’, ‘Kâtibim’, ‘Si zaljubiv edno mome’, ‘Ašik osta’ na te oči’, ‘Oj, jesenske duge noći’, ‘Što te nema’ i ‘Dunjaluče, golem ti si’.

C. R. / Foto: Sead Šašivarević


Tagged: , , , , , ,