Rundek Cargo Trio: Don Juan

Ne, ovo nije prvoaprilska šala! Nakon godinu i pol, Rundek Cargo Trio ima novi singl.

Već prvim sekundama koje su objavljene prošlog tjedna, ‘Don Juan’ je izazvao lavinu pozitivnih komentara. Rundek Cargo Trio ovim singlom najavljuje dugoočekivani album pod nazivom ‘MostoviI’ koji će izaći u svibnju, četiri i pol godine nakon posljednjeg studijskog izdanja ‘Plavi avion’ (2010.)

Pjesma ‘Don Juan’ nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu. Ovu smo verziju, kao i ostatak nadolazećeg albuma Duco, Isabel i ja snimili u našem studiju na Braču. Živjeli!, istaknuo je Darko Rundek.

Duboku simboliku ‘Mostova’, Dušan Vranić Duco, Isabel Catala i Darko Rundek otkrit će nam u potpunosti za nekoliko tjedana kad će biti objavljen album.

Evokacija nekih minulih vremena koja su obilježila regionalnu alt rock scenu, u skladbi ‘Don Juan’  dolazi do izražaja, jer mnogi su već komentirali da skladba nosi atmosferu ‘Haustora’ ali ne poput nostalgije već kao sinergija najboljeg iz Rundekova stvaralačkog opusa uz poznatu i izuzetnu energiju Duce i Isabel. U periodu kad se osamdesete promatraju pod povećalom; kad se u Zagrebu održava velika izložba ‘Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne’, kad je objavljen četverostruki box set Haustorovih originalnih albuma i kad se na TV-u prikazuje serija zbog koje su duhovi novog vala aktivniji nego ikad u posljednjih trideset godina, zanimljivo je poslušati ‘Don Juan’ i u njemu potražiti savršen spoj ‘starog’ i ‘novog’.

Pjesma je toliko nenametljivo lijepa da bez ikakvog napora ulazi u uho… To i jest vrlina Rundekovih tekstova, kao i jedan od razloga zbog čega ga publika toliko voli.

Na albumu ‘Mostovi’ naći će se i prvi singl kojeg su objavili u listopadu 2013. godine, ‘Midnight Calypso’, a kojeg su već nebrojeno puta zasvirali pred publikom te koji savršeno odgovara prvim zvucima proljeća i ljeta.

M. R.


Pročitajte još: Rundek Cargo Trio: Midnight Calypso , Haustor: Original Album Collection


 

Tagged: , , , , , , ,