Ružičasta Vinska zvijezda – Degrassijev La vie en Rosé

Tradicionalno svibanjsko ocjenjivanje ružičastih vina projekta Vinske zvijezde održano je u zagrebačkom bistrou Nomu, Sushi & Wine.Od 24 pristigla uzoraka, najbolje je ocijenjen istarski Le vie en Rosé 2019 vinarije Degrassi, osvojivši veliko zlato s 95 boda. Odlični su bili roséi vinarija Kopjar, Geržinić, Poletti i Papak s 92 boda te Perak, Royal Hill, Dika, Bastian, Poleis, Ivan Katunar s 91 i 90 bodova: ukupno 11 vina osvojilo je zlatno priznanje. Srebrna priznanja osvojila su ružičasta vina vinarija Slamić (mirno i pjenušavo), Baćac, Kadum, Bolfan, Enosophia, Govorko, Bora.Ocjenjivačku komisiju činili su vinski znalci: enolog Saša Zec, predsjednik komisije; Marija Vukelić, voditeljica projekta; Andrea Pančur, vinska blogerica sa sommelierskim certifikatom HSK1; Adriana Strmotić, vinska poznavateljica s certifikatom HSK1; Ana Šišak, studentica završne godine Vinarstva i vinogradarstva Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Vina je posluživala sommelierka Kristina Markuš.

Kao poseban gost, ocjenjivač-promatrač na ocjenjivanju je bio Vlado Šestan, poznati svjetski putnik, vlasnik popularnog portala Savjetnik za putovanja, koji je nedavno bio u francuskoj Provansi i hrvatska vina ocijenio vrlo kvalitetnima, naglasivši da ne zaostaju za provansalskim.

Nakon ovog zanimljivog ocjenjivanja, Nomu je članove komisije počastio sjajnim jelima japanske kuhinje koja su se lijepo sljubila s ružičastim vinima. Odlična hrana i izvrsna posluga bila je za svaku preporuku.

Više informacija možete vidjeti na društvenim mrežama projekta vinskezvijezde

Z. R. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , ,