Sacha Baron Cohen opet šokira (18+)

Sacha Baron Cohen posljednjih je dana ponovno u elementu. Njegova akcijska komedija ‘(Ne)Profesionalac’ (Grimsby) ubrzano se približava početku kino distribucije pa je ovaj komičar poznat po ekstravagantnim i često nimalo ugodnim nastupima započeo s njezinom promocijom.

Nedavno je gostovao u popularnoj emisiji ‘Jimmy Kimmel Show’ gdje je samo za publiku u studiju prikazao scenu iz ovog nadolazećeg kino hita koja je bila toliko eksplicitna da nije smjela biti emitirana na televiziji. Međutim, ostatak svijeta nije dugo čekao da otkrije čemu se tamošnja publika toliko smijala, jer je objavljena i najnovija kino najava za ‘(Ne)Profesionalca’, koja definitivno nije preporučljiva za mlađe od 18 godina.

Trailer započinje prisjećanjem na dva legendarna filmska lika koja je Sacha Baron stvorio i zbog kojih se proslavio. Jedan je pretjerivao (Ali G), a drugi je vrijeđao (Borat). Međutim, čini se da su njih dvojica bila mala braća anđeoskih lica u usporedbi s nogometnim huliganom Nobbyjem u ‘(Ne)Profesionalcu’. U kino najavi svašta je ugurano, a osim očekivanih eksplicitnih psovki i spominjanja određenih dijelova tijela, našlo se mjesta i za Iana Mckellena i… Billa Cosbyja.

Nobby (Cohen) ima sve što čovjek iz Grimsbyja može poželjeti – devetero djece i djevojku koju voli više od ičega na svijetu. Nedostaje mu samo jedna stvar u životu: njegov mlađi brat Sebastian od kojega je još kao dijete razdvojen. Nakon 28 godina potrage, Nobby je napokon pronašao svog brata u Londonu – nesvjestan da je ovaj u međuvremenu postao tajni agent organizacije MI6. Nakon njihova katastrofalnog prvog susreta tijekom kojeg Nobby slučajno uništi Sebastijanov život i usljed čega se obojica nađu u bijegu, uskoro otkrivaju urotu kojom se želi uništiti svijet. Kako bi spasio čovječanstvo, ali i svog brata, Nobby kreće u globalnu misiju i u potpunosti se transformira iz potpunog idiota u sofisticiranog tajnog agenta.

Akcijsku komediju ‘(Ne)Profesionalac’ režirao je Louis Leterrier našoj publici najpoznatiji po režiji hitova ‘Nevjerojatni Hulk’, ‘Sudar Titana’ i ‘Majstori iluzije’, a uz Sachu Barona Cohena u filmu se pojavljuju i Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Ian McShane i dobitnica prestižne nagrade Oscar Penelope Cruz.

Filmski hit ‘(Ne)Profesionalac’ u domaća kina stiže 3. ožujka.

S. R.


Ne-profesionalac
(Ne)Profesionalac: Borat se vratio!
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,