Salama od jelena šampion sajma u Sv. Petru u Šumi

Salama s mesom jelena Grofa Lovskog šampion je Dana hrvatskih kobasica i salama održanog u Sv. Petru u Šumi.Svečano proglašenje dobitnika nagrada održano je u Hrvatskoj kući kobasica kojem je prisustvovao i premijer Andrej Plenković. Salame Grofa Lovskog dominirale su kategorijom salama i kobasica s mesom divljači – jednom od ukupno 11 natjecateljskih kategorija u kojima je sudjelovalo ukupno 194 kobasice i salame iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Tako je Grofu Lovskom pripala titula Šampiona za salamu s mesom jelena, zlatna medalja za salamu s mesom divlje svinje i paprikom te dvije srebrne medalje za kobasicu s mesom divlje svinje i Finjak kobaju s mesom jelena.

Marko Lušić, bivši TV voditelj, a danas vlasnik brenda i direktor Grofa Lovskog, ponosno je izjavio: ‘Grof Lovski prvi je hrvatski brend u potpunosti posvećen mesnim delicijama od domaće divljači. Ova naša posvećenost dobila je jedno posebno priznanje ovim prestižnim odličjima i nagradama – pogotovo ako uzmete u obzir da Grof Lovski tek pet godina na tržište stavlja jedinstvene trajne i polutrajne delikatese od mesa divljači s domaćih livada i šuma. Veliko hvala svim ocjenjivačima, organizatorima i našim najdražim kupcima što iz dana u dan prepoznaju naš trud da našim ljudima na stol stavimo vrhunski domaći proizvod od domaće divljači.’Šampionska salama s mesom jelena Grofa Lovskog osvojila je 55,96 od maksimalnih 60 bodova koje je dodjeljivalo ukupno 20 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Tako je Grof Lovski postao šampion u jednoj od 11 kategorija natjecanja. Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam S klobasicom u EU, ESSIK- Europski savez salamera i kobasara, Udruga S klobasicom u EU i Udruga proizvođača istarskog pršuta.

Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama u sklopu projekta Dani hrvatskih kobasica i salama, održano je uoči Međunarodnog sajma S Klobasicom u EU 2023. koji se po deveti puta održava u Sv. Petru u Šumi. Sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda.

Grof Lovski prvi je i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači. Proizvodnja je započela 2018. godine, a danas se mesne delicije Grofa Lovskog mogu pronaći u brojnim trgovačkim lancima poput Spara, Konzuma, Lidla i Kauflanda. Otvorenje prvog vlastitog dućana Grofa Lovskog očekuje se u drugoj polovici 2023. u Zagrebu.

S. I.Tagged: , , , , , , ,