U suradnji s GIZ (Gospodarskim interesnim združenjem) Mesne industrije Slovenije iz Ljubljane, a uz potporu slovenskog veleposlanstva i Pivovare Laško, u zagrebačkom Aperitivo baru organizirana je promociju Kranjske kobasice za stručnu javnost, medije i diplomate.Potom su (do isteka zaliha) u besplatnim kobasicama i pivu uživali brojni Zagrepčani i turisti.
U promociji je sudjelovalo šest od četrnaest certificiranih proizvođača Kranjske kobasice, članova GIZ Mesne industrije Slovenije, uz stručan pristup predstavnika proizvođača i prigodni glazbeni program te hostese u slovenskoj narodnoj nošnji.
https://www.facebook.com/aperitivozagreb/videos/737988713335477/
Dragi prijatelji, izreka kaže da ljubav ide kroz želudac. I to je u većoj mjeri istina. Prijateljstvu između Hrvata i Slovenaca često možemo svjedočiti ljeti po cijelom Jadranu ili u slovenskim turističkim biserima, naročito zimi na skijalištima. Tijekom druženja, prijatelji najčešće sjednu za isti stol i počaste se odličnom hranom i pićem. Tako će biti i ovaj put!, poručili su organizatori u pozivu na ovo gastro druženje.
M. T.