Scena Vidra: Cabaret Splićanke

Kako je danas biti profesorica glazbene kulture u Splitu kad mladi sve više slušaju cajke, koje brige opsjedaju ženu pomorca i šta će svit reć’ ako se dama u malom mistu bavi escortom?

Sve to otkriva redatelj Ivan Leo Lemo koji kroz oštru ironiju i društvenu satiru prikazuje Split danas u cabaretu ‘Splićanke’ koji možete pogledati u zagrebačkoj Vidri 19. ožujka i u opatijskom Gervaisu 18. ožujka.

Svojim pristupom Lemo se pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant mudrosti coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu naj, a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantnoj opterećenosti s društvenom pripadnosti.

‘Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga, ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života’, rekao je Lemo.

Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i Ana Uršula Najev.

Iako je bila najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret ‘Splićanke’ izazvala je velik interes publike te se nastavlja i dalje prikazivati. Ulaznice su dostupne na Mojekarte.hr

P.R. / Foto: Music time


Hotel 88: Beogradska hit predstava ponovno u Zagrebu


Tagged: , , , , , , , ,