Sebastian Doe i Dragi ljudi: Jako volim Zagreb

Zagrebački kantautor Sebastian Doe i njegovi prijatelji, okupljeni pod imenom Dragi ljudi, predstavljaju videospot singla ‘Jako volim Zagreb’. Riječ je o prekrasnoj pjesmi pomalo šansonijerskog zvuka, koja je posvećena – Zagrebu.

Glazbu i stihove napisao je Ivan Petranović (Sebastian Doe), a aranžman su napravili Mišo Basić, Dražen Gavrilović, Heda Gospodnetić, Dubravko Jantolek, Hrvoje Matašin, Ivan Petranović, Marko Šturman i Vedran Vojnović. Za glazbenu produkciju je zaslužan Dražen Gavrilović @ Podroom.studio, mastering je napravio Pavle Miholjević, a autor naslovnice je Darko Tomaš.

Videospot sadrži prekrasne kadrove Zagreba, režiju, snimku i montažu potpisuje Josip Šomođi, (Creative Art), a Sebastian Doe kaže: ‘I kako to Svemir već kockice posloži, ovih dana je konačno snimljen spot za naš singl Jako volim Zagreb. U nama budi izrazito veselje što baš u ovim vremenima Zagrebu možemo dati ljubav koju je on nama davao svo ovo vrijeme te ga razveseliti zajedno s njegovim stanovnicima – pjesma je veća od karantene! Vesele note daleko putuju!’.

Sebastian Doe se javnosti predstavio debitantskim albumom ‘Novo zdravlje dolazi’, zaraznom pjesmom ‘Bic’, a surađivao je i s grupom U pol’9 kod Sabe na singlu ‘Ljubavna pjesma’. Sentimentalnu baladu ‘Isabelle’, je posvetio popularnoj francuskoj pjevačici i kantautorici Zaz (Isabelle Geffroy), a u pjesmi ‘Bogataši vremenom’ opisao je početak ljubavnog odnosa između dvije zaljubljene duše.

Pažnju brojnih medija (uključujući BBC) privukao je hvalevrijednom akcijom u vrijeme pandemije koronavirusa. Ivan radi kao učitelj u OŠ Dr. Ivana Merza te je potaknut porukama vlastitih učenika, kojima nedostaje škola, došao na nesvakidašnju ideju – sjeo je na bicikl (živi u Hrvatskom Leskovcu), na leđa stavio gitaru i ukulele, ‘pedalirao’ do Zagreba te svirao vlastitim učenicima i roditeljima ispod njihovih balkona i prozora čime ih je izuzetno razveselio.

S. M.Tagged: , , , , , , ,