Sherry’s wine bar

Sherry’s coffee&wine lab, novi je, maleni zagrebački wine bar u srcu stare Trešnjevke koji vode Sherry i njezin Šerif, odnosno Ivana Šeremet i Mario Šimunović.

Sherry's wine barIvana je godinama radila u poznatim marketinškim agencijama i u marketing odjelima velikih korporacija, a Mario nekoć davno kao ugostitelj i donedavno kao građevinar. Kako marketing ima određeni ‘rok trajanja’ za živce mladih ljudi, a građevina blago rečeno propada, odlučili su se pokrenuti vlastiti biznis. Kada su povezali svoja iskustva, znanja i vještine te stvari koje ih iskreno vesele, nisu morali dugo razmišljati o smjeru – coffee&wine bar priča nametnula se sama po sebi.

U wine baru nude oko 130 hrvatskih vinskih etiketa, a možete pronaći i pokojeg stranca iz svih važnijih vinskih zemalja. Od ukupno 170 etiketa, čak 30 toče na čaše. Cijene su popularne, a uz vino dobijete i pokoji gratis zalogajčić, odnosno ‘hrvatske tapase’. Uz vino ćete od kuće uvijek dobiti nešto sitno za prigricnuti i to ono što taj čas gazdama padne pod ruku: masline, keksići od ružmarina, feta sir ili pršuta. Jako je ukusno i od vrhunskih hrvatskih dobavljača. Ako spomenemo paške sireve, sinjski pršut i baranjske kulene, znalcima ne trebamo dalje objašnjavati. Svi ih pitaju kako misle opstati ako uz već niže cijene vina od konkurencije još i dijele ovakve vrhunske proizvode, a oni im odgovaraju da ne žive od vina – dobra vina i dobra hrana su njihovi gušti.

Želja im je da wine bar zaživi kao mjesto gdje će okupljati istomišljenike, drage goste, prijatelje i familiju, odnosno da ne završi kao obična birtija, gdje će se na kraju piti sve samo ne vina.

P. R.

Tagged: , , , , , , ,