Silente: Novi spot otkrio violinisticu

‘Malo magle, malo mjesečine’ je naslovna pjesma s novog albuma grupe Silente i zajedno s koncertom 10. studenog u zagrebačkom Domu sportova predstavlja vrhunac njihova rada u 2018. godini. Autor glazbe je Tibor Karamehmedović, a tekst popisuje njegov brat Sanin, koji je o novoj pjesmi izjavio: ‘Čuvali smo je za kraj jer vjerujemo da je posebna. To je pop-rock duet Doris i Tibora u stilu nekih naših starijih hitova’.Spot za pjesmu sniman je u Dubrovniku u Kazalištu Marina Držića i u prostorijama Udruge mladih Orlando. Redatelj je Miran Brautović iz Palm Productions, a osim članova benda u spotu se pojavljuje i dubrovački kazališni glumac Romano Nikolić.

‘Za spot Malo magle, malo mjesečine htjeli smo neku neobičnu igru. Htjeli smo taj lik koji je na naslovnim stranicama naših albuma ubaciti u spot. Prošli put smo ga animirali, a ovaj put je glumac Romano Nikolić naš ‘fantom iz opere’. On je frontmen benda koji nastupa, a drugi on ga promatra iz nekog zamagljenog prostora. Marija Jozipović je body paint majstorica koja nam je pomogla da od Romana napravimo dva lika. Ganjali smo stvoriti nekakvu Dr. Jekyll i gospodin Hyde priču koju iz gledališta promatra sam bend Silente. Da bi postigli malo teatralnosti zamolili smo Kazalište Marina Držića da nam dopuste da snimamo kod njih i beskrajno im se zahvaljujemo na susretljivosti. Snimanje je bilo ludo i nezaboravno, a takav je i spot. Hvala Miranu na kameri i režiji, Mariji na makeupu i Romanu na genijalnim imitacijama naših pokreta’, rekao je Sanin Karamehmedović o inspiraciji za video.

No, novi spot nije jedina novost kada je grupa Silente u pitanju, bend je, naime, odlučio s ovim singlom predstaviti i novu – violinisticu. Violina je svakako bila prepoznatljiv dio njihova dosadašnjeg glazbenog izričaja, zato im se odnedavno pridružila talentirana Ivana Čuljak, Dubrovčanka koja je diplomirala prije dva mjeseca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

‘Par dana prije diplome javio se Sančo i pitao da sviram s njima. Pristala sam i evo me u bendu odjednom. Mislim da sam se dobro snašla i što dalje idu probe to mi je lakše’, opisala je Ivana kako je došlo do suradnje i priznala: ‘Najviše me straši izlazak na scenu i kako ću i hoću li publici ispuniti očekivanja. A veseli me rad s divnim ljudima iz benda. Nisam se toliko nalazila u tim krugovima dok je Silente bio na sceni, ali svakako da sam ih čula s obzirom na to da su iz mog grada i znala sam neke pjesme koje bi si puštala doma, u svakom slučaju sam ih podržavala.’

A. R. / Foto: Ana Bonanno


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,