Slovenija: Brojni noviteti u turističkoj ponudi

Uoči nove ski sezone u brojnim skijaškim destinacijama ulažu u modernizaciju i proširenje ponude u kojoj će uživati sve brojniji hrvatski gosti.

U Zagrebu se, u hotelu Esplanade, u organizaciji portala Relaxino održala tradicionalna godišnja poslovna radionica u okviru koje Slovenska turistička organizacija (STO) predstavlja rezultate i novitete u ponudi, a predstavnici destinacija kroz susrete s brojnim domaćim agentima, dogovaraju suradnje koje rezultiraju sve boljim turističkim brojkama.

‘Hrvatski gosti u sve većem broju, iz godine u godinu, dolaze u neku od slovenskih destinacija te sada, po završetku vaše ljetne turističke sezone, tijekom koje su brojni naši državljani boravili na vašoj predivnoj obali, ponovno očekujemo razmjenu , tj. dolazak Hrvata na odmor kod nas’, istaknuo je Dušan Pšeničnik, ekonomski savjetnik slovenskog veleposlanstva.

Među dvadesetak slovenskih destinacija, od onih u kojima se odvija ‘city break’ turizam preko termi, skijališta do prirodnih fenomena i outdoor ponude, zasebno se predstavio Bohinj kao idealna destinacija za bijeg od užurbane svakodnevice. Spektakularne Alpe koje služe kao kulisa prekrasnom Bohinjskom jezeru najprepoznatljivija su razglednica ove destinacije, a smještajne jedinice tvrtke Alpinia nalaze se u najljepšem i najpoznatijem dijelu – Nacionalnom parku Triglav. Odmor u Bohinju nudi široku lepezu izbora za goste, od onih koji traže aktivan odmor do onih kojima je cilj opuštanje u wellness oazama, ali i uživanje u bogatoj gastro ponudi čiji su djelić predstavili slatkim delicijama uz koje se nazdravljalo vinima iz Kleti Krško i vinarije Radgonske gorice.

‘Najveći broj noćenja hrvatskih turista zabilježili smo tijekom 2022. godine u planinskim općinama, a slijede ih općine s termalnim izvorima i grad Ljubljana. Naši dragi susjedi Sloveniju najviše posjećuju tijekom zimske sezone, a zatim slijedi jesenska’, izjavila je Aleksandra Lipej iz Slovenske turističke organizacije i podsjetila da su brojna slovenska skijališta evoluirala u turističke destinacije s cjelogodišnjom ponudom te osim zimskih radosti nude brojne aktivnosti za goste svih uzrasta bez obzira na godišnje doba. Naglasila je i važnu činjenicu da su ove godine uložena znatna sredstva u modernizaciju i širenje ponude na brojnim slovenskim skijalištima što će, vjeruju, rezultirati još većim interesom hrvatskih gostiju za skijanje u Sloveniji.

V. V. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , ,