Snježna kraljica: 150 slalomaša iz 23 zemlje

Prva ovogodišnja slalomska utrka u okviru Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy održat će se prvog vikenda nove 2020. na zagrebačkom Sljemenu.Utrka za žene održat će se u subotu, 4. siječnja, dok je sutradan na rasporedu utrka za muškarce. Ljubiteljima alpskog skijanja pravi će sportski užitak na Crvenom spustu pružiti gotovo 150 najboljih slalomašica i slalomaša svijeta koji u pratnji više od 400 članova ekipa dolaze iz 23 zemlje s četiri kontinenta.

Očekuje se nastup osam domaćih natjecatelja – skijašica Ide Štimac i Leone Popović te skijaša Istoka Rodeša, Eliasa Kolege, Mateja Vidovića, Filipa Zubčića, Samuela Kolege i Leona Nikića. Uz atraktivan vikend termin, njihovi će uspjesi na nedavno održanim utrkama Svjetskog skijaškog kupa zasigurno privući publiku na Sljeme.

‘Sva četvorica naših skijaša iz A reprezentacije ove su sezone već osvojili bodove u slalomskim utrkama Svjetskog skijaškog kupa što je važan pokazatelj dobre forme. Uz njih, imamo Samuela Kolegu i Leona Nikića, koji imaju izglede ostvariti također sjajne rezultate. Vjerujem da naši skijaši uz potporu hrvatskih navijača i prednost domaćeg terena mogu pokazati najbolje od sebe i boriti se za pozicije među 20 najboljih. Drago mi je da dečki nisu imali ozbiljne zdravstvene probleme tijekom ove sezone’, istaknuo je
Ivica Kostelić, naš najbolji skijaš svih vremena i trener savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije.

M. T.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,