Što su donijele Medvedgradske glazbene večeri

Nastupi vrhunskih umjetnika, glazbena ostvarenja iz različitih žanrova i razdragana publika i ovog su ljeta obilježili ovo iznimno kulturno događanje s prekrasnim pogledom na Zagreb.Oaza kulture između zidina drevne utvrde zatvorila je svoja vrata, no dojmovi s održanih nastupa još dugo će podsjećati na odličnu glazbenu atmosferu na obroncima Medvednice. Sa zadnjim taktovima popularne etno grupe Kries i etno-folk-rock skupine Ogenj brojni okupljeni ispratili su još jedne Medvedgradske glazbene večeri, događanje koje je na jednom mjestu okupilo kako neka od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene, tako i mlade umjetnike čiji je neosporan talent u kratkom vremenu osvojio publiku i kritiku. Organizatori događanja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica, uistinu su podigli ljestvicu očekivanja.

No, krenimo redom. Nakon prekrasnih nastupa Traumatic Artsa, večeri su otvorili standardno izvrsni The Bambi Molesters, instrumentalni rock sastav iz Siska koji su pokazali zašto ih se više od dva desetljeća smatra jednima od predvodnika domaće glazbene scene. Surf-rock zvucima The Bambi Molestersa prethodio je nastup zagrebačke folk-blues skupine Nellcote, mladih umjetnika kojima je posvećen poseban dio programa ‘Akustika na vrhu kule’ ostvaren u suradnji s glazbenim serijalom Akustika/Muzika.hr. Druge večeri tražila se karta više za nastup umjetnice sevdaha Amire Medunjanin, dok su s vrha kule dopirali zvuci alt-rock skupine Mnogi drugi. Fantastični nastupi Kriesa i Ogenja zaokružili su tri dana nezaboravnih kulturnih događanja te nekoć monotone zagrebačke ljetne noći pretvorili u pravi festival vrhunskih kulturnih doživljaja.

Naravno, atmosfera ovog boutique festivala ne bi bila potpuna bez raspoložene publike, koja je s drvenih klupica, stepenica i zidića s oduševljenjem pratila izvedbe omiljenih izvođača. Trodnevna glazbena poslastica iznova je nagrađivana pljeskom i pozivima na bis, a pozitivnoj energiji pridonio je i prelijep pogled na panoramu Zagreba noću. Odlične reakcije i nezaboravna atmosfera proteklih dana razlozi su zašto će se i sljedeće večeri na Medvedgradu čekati s nestrpljenjem.

J. G.


Tagged: , , , , , , , , , ,