Street Art fotografa Krešimira Golubića

U petak, 8. ožujka, u 18,30 sati, u Francuskoj alijansi Rijeka bit će otvorena izložba ‘Street Art’ uz predavanje fotografa Krešimira Golubića povodom ‘Dana frankofonije 2024. u Rijeci’.

Izložba predstavlja fotografije raznih kreacija umjetnika oblijepljenima na zidovima, pročeljima i poštanskim sandučićima Pariza i Zagreba. Ulaz je besplatan.

Izložba ‘Street Art’ poziva da prošetamo ulicama Pariza i Zagreba, a zajednička nit je urbana umjetnost. Predstavljene su kreacije mnogih talentiranih umjetnika čija su djela oblijepljena na zidovima, pročeljima ili ponekad čak i na poštanskim sandučićima dvaju gradova. Izložbu će svojim predavanjem otvoriti autor Krešimir Golubić.

Krešimir Golubić zagrebački je fotograf, street art umjetnik i entuzijast te član umjetničke skupine ZID. Kao urednik radi na hvaljenom zagrebačkom turističkom vodiču ‘Zagreb Street art & Graffiti guide’. U crtanju grafita aktivan je još od 1992. godine, a o svom bogatom umjetničkom opusu te o graffiti umjetnosti i Street Art sceni ispričat će nam na zanimljivom predavanju na otvorenju izložbe.

A.I. / Foto: Krešimir Golubić


Likovne intervencije u Zatvoru u Osijeku


Tagged: , , , , , , ,