Studenti podržali Zakladu Ana Rukavina

U Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 132 zagrebačkih studentica i studenata. Oni su dali i krv u prostorijama studentskog doma Stjepan Radić te i tako podržali misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti spašavati živote ljudi diljem svijeta.
Zaklada Ana Rukavina-Dan otvorenih srcaZaklada Ana Rukavina je održavanjem ove akcije podržala Youth Peer Education Network koji tijekom deset dana, od 1. prosinca kada se u svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i 10. prosinca kada se slavi Dan ljudskih prava, nizom akcija pod nazivom ’10 dana aktivizma mladih’ potiču mlade da sudjeluju u zaštiti zdravlja i promicanju ljudskih prava i edukacije.

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti studentima i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 6,25 kn (PDV uključen) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu ‘Želim život’ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

Svi građani koji su dali svoju krv za tipizaciju pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je prijavljeno 35.145 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.

Zaklada Ana Rukavina

Pročitajte još: Poziv Zaklade Ana Rukavina , Zaklada Ana Rukavina: Dan otvorenih srca , U Danu otvorenih srca sudjelovalo 228 građana

Tagged: , , , , , , , , , ,