Sukob i Flamansko nebo na ZFF-u

Srijeda u kinu Europa donosi dva nova filma iz glavnog natjecateljskog programa posvećenog filmovima dugoga metra. ‘Sukob’, izvrsno režiranu napetu dramu egipatskog redatelja Mohameda Diaba (u 19 sati), te ‘Flamansko nebo’, film izvanrednog suspensa u režiji belgijskog autora Petera Monsaerta (u 21.30). Ovaj posljednji naslov predstavit će zagrebačkoj publici glavna glumica Sara Vertongen.zff-sukob-i-flamansko-neboU kinu Tuškanac u 17 sati će se u okviru programa Velikih 5 prikazati ‘Elle’ sa sjajnom Isabelle Huppert i u režiji Paula Verhoevena kojeg pamtimo po kultnom trileru ‘Sirove strasti’, a u 19.30 je hrvatska premijera domaćeg ostvarenja ‘Goran’ Nevija Marasovića. Ovo ostvarenje koje je već prozvano ‘hrvatskim Fargom’ dio je programa Ponovno s nama. U 22 sata na redu je novi blok kratkometražnih međunarodnih filmova i domaćih kratkiša iz programa Kockice.

U Goethe Institutu započinje program retrospektive Andreasa Dresena, jednog od najrenomiranijih živućih njemačkih redatelja i člana žirija ovogodišnjeg ZFF-a, koji će se svake srijede (zaključno s 14. prosinca) odvijati na toj lokaciji s početkom u 18 sati. Prvi film u nizu bit će ‘Oblak 9’, a njega će gledateljima predstaviti osobno sam redatelj.

U organizaciji sa SPID-om u 16 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni kao dio programa Industrije održat će se okrugli stol s temom rasta trenda writersrooma u našoj regiji, o čemu će pričati scenaristi Srđan Koljević, Matevž Luzar i Stevan Filipović te Sanja Kovačević, autorica uskoro objavljene knjige ‘Suvremene kvalitetne TV serije’, uz moderaciju Jasmine Kallay.

ZFF


ne-gledaj-mi-u-pijat
Ne gledaj mi u pijat na ZFF-u
Tagged: , , , , , ,