Svečana skupština turističkih novinara FIJET

FIJET je najstarije i najveće profesionalno udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu.

Fédération internationale des journalistes et ecrivains du tourisme (FIJET) osnovali su 1954. u Parizu turistički novinari Francuske, Belgije i Luksemburga. Njihova hrvatska podružnica, Udruga FIJET Croatia održala je redovitu izbornu skupštinu u predivnom krajoliku Svetog Ivana Zeline.

Skupštini je predsjedala predsjednica Tina Eterović Čubrilo, a domaćin je bila Marinka Zubčić Mubrin koja je članovima FIJET-a sa svojim timom iz Turističke zajednice te vlasnicima Izletišta Kos Jurišić i kurije Litterarii, Irenom i Goranom Hanžekom, osigurala izvanredno gostoprimstvo i bogat program.

Prije Skupštine, FIJET-a predstavljen je novi projekt TZ Sv. Ivan Zelina pod nazivom ‘Čarobni Zelinski vilinski park’. Skupštinu je vodila tajnica hrvatske Udruge i Generalna tajnica svjetskog FIJET-a Marijana Rebić, a predsjednica hrvatskog i dopredsjednica svjetskog FIJET-a Tina Eterović Čubrilo prezentirala je izvješće za razdoblje 2023.-2024.

Predstavljen je i plan rada za sljedeće razdoblje u kojem je, među ostalim, sudjelovanje na FIJET Akademiji mladih turističkih novinara u Slovačkoj te na FIJET međunarodnoj foto izložbi ‘Travel and Emotions’. Najavljen je i FIJET kongres u listopadu, u Grčkoj, te dodjela FIJET-ova turističkog Oscara ‘Zlatna jabuka’ u Međimurju, u rujnu.

Tina Eterović Čubrilo ponovo je izabrana za predsjednicu, a za dopredsjednicu Vesna Rukavina Jurić.

Pripremio: Tomislav Radić / Foto: TZ Sv. Ivan Zelina


Tagged: , , , , , , ,