Svećenikova djeca: 130.000 gledatelja u svijetu

Francuski WIDE, međunarodni prodajni zastupnik filma ‘Svećenikova djeca’, redatelja Vinka Brešana nastalog u produkciji Interfilma, dao je izvješće o gledanosti filma u svijetu u 2014. godini.
Svećenikova djecaPrema podacima o gledanosti, u Njemačkoj je film vidjelo 42.553 gledatelja, u Brazilu 31.454, u Italiji 21.000, u Mađarskoj 6.340, u Grčkoj 6.129, a u Poljskoj 5.859 gledatelja – ukupno 113.335 gledatelja. Za teritorije Meksika, Francuske, Argentine, Belgije, Bugarske, Španjolske, Litve, Norveške, Islanda, Portugala, Rumunjske, Rusije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Irske te SAD-a, podaci o distribuciji očekuju se tijekom ove godine.

Inače, ‘Svećenikovu djecu’ u hrvatskim kinima u 2013. godini vidjelo je više od 158.000 gledatelja. Međunarodnu premijeru imao je na festivalu u Karlovym Varyma, nominiran je za Nagradu Europske filmske akademije, te je osvojio Zlatnog delfina za najbolji igrani film na Međunarodnom filmskom festivalu Festroia u Portugalu.

‘Svećenikova djeca’ nastala su prema istoimenoj drami Mate Matišića, glavne uloge tumače Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić. Film je realiziran u koprodukciji Hrvatske i Srbije, hrvatski producent je kuća Interfilm, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Eurimagesa. Prikazan je na brojnim festivalima u svijetu i najgledaniji je hrvatski film od 2000. godine.

HAVC


Pročitajte još: Svećenikova djeca – dodjela Europskih filmskih nagrada , Svećenikova djeca nagrađena na Festivalu naroda i vjera , Svećenikova djeca nagrađena u Solunu , Svećenikova djeca nominirana za europski Oscar


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,