Svjetlosne umjetničke instalacije Procvat i Tajni život šuma

U okviru Festivala svjetla Zagreb, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, postavljene su i dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama koje čekaju da ih otkrijete u skrivenim zakutcima Gornjeg grada.U prolazu Lovački rog tako možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja ‘Procvata’ (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u ‘Tajni život šuma’ (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihova imaginarnog svijeta.

Prva instalacija zamišljena je kao oda proljeću, inspirirana ljepotom cvjetanja i novih početaka, dok druga osvjetljava zamišljeni život koji se odvija oko stabala i podno njihovih krošnji te vas poziva da otkrijete iznenađujuće stvari koje se događaju u tišinama i dubinama šuma.

Iza obje instalacije stoji kreativni tim udruge Umjetnost za grad posvećene umjetničkim projektima u javnom prostoru. Uz autoricu idejnih koncepata i kreativnu producenticu Anu Mikin, ‘Procvat’ potpisuju multimedijalna umjetnica Jelena Petric, a ‘Tajni život šuma’ scenografkinja Iva Rodić Novak. Kako sve to zvuči osmislio je Hrvoje Nikšić, dok je ‘Procvat’ na klaviru odsvirao Teo Martinović.

A. M.


Tagged: , , , , , , ,