Tatjana Politeo: Staklene priče

Izložba likovne umjetnice Tatjane Politeo pod nazivom ‘Staklene priče’ bit će otvorena 9. travnja u 12 sati u zagrebačkoj Galeriji Mala.
Tatjana Politeo (foto Ines Novković)‘… Staklo je onaj ključni segment koji rezonira život. Laminiranje dokida uglađenost stakla i daje mu plastičnost, kompleksnost, slojevitost i sadržajnost, ono ujedno podrazumijeva i neizvjesnost ishoda, dok krhkost stakla odražava krhkost i promjenjivost života.
Tatjana Politeo u novom ciklusu svojim prepoznatljivim rukopisom portretira život kroz interpretaciju čovjeka, arhitekture, mode, dizajna i prirode. Eksperimentirajući s različitim materijalima i dopuštajući da ju rezultati spontanog procesa stvaralaštva iznenade i odvedu u neistražena područja oblikovanja, Politeo stvara jedinstvenu osobnu atmosferu staklenih kolaža života.’
(Sonja Švec Španjol)

Tatjana Politeo rođena je 1976.godine u Zagrebu, gdje je i diplomirala 2003.godine na Akademiji likovnih umjetnosti. Izlagala je na tridesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na brojnim skupnim izložbama i projektima. Dobitnica je druge nagrade na II. međunarodnom bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010. u Splitu.  Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.

K. I.


Tatjana Politeo-Kralj lavova
Tatjana Politeo: Majmun-zebra-lav

Tagged: , , , , , , , ,