Tenisači razveselili mališane na onkologiji

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti obilježava se 15. veljače. Tim povodom hrvatske teniske zvijezde Ana Konjuh, Donna Vekić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Marin Čilić, Mate Pavić i Nikola Mektić, na poziv Udruge Ljubav na djelu, razveselili su mališane na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju Dr.Mladen Ćepulić, Klinike za dječje bolesti Zagreb.Naši tenisači poslali su i osobne video poruke djeci te ih ohrabrili u njihovoj borbi s bolešću.’Drago mi je da su hrvatske tenisačice i tenisači zajedno s udrugom Ljubav na djelu razveselili svoje vjerne navijače, prave male borce. Djeca su dobila rekvizite i dresove naših tenisačica i tenisača za koje ih vežu najveći sportski uspjesi i uspomene. Na ovaj dan šaljemo podršku svoj djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim obiteljima!’ – izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

U Europi godišnje obolijeva 16,5 tisuća djece u dobi do 15. godine. Od zloćudnih bolesti u Hrvatskoj oboli do 180 djece na godinu, a zahvaljujući suvremenoj terapiji stopa izlječenja u djece znatno je viša nego za odrasle pa maligne bolesti uspješno pobijede dvije trećine djece.’Maligne bolesti u djece pogađaju cijelu obitelj bolesnog djeteta u svim segmentima življenja zato je važno pomoći roditeljima u prevladavanju svakodnevnih teškoća s kojima se suočavaju te im pružiti sveobuhvatnu psihosocijalnu podršku, što Udruga Ljubav na djelu čini od 2008. godine!’, govori dopredsjednica Udruge Suzana Paša.

Uz pružanje podrške roditeljima i djeci, cilj suradnje Udruge Ljubav na djelu i Hrvatskog teniskog saveza osvijestiti je javnost o ranoj prevenciji, statistikama izlječenja u Hrvatskoj, kasnim posljedicama kada djeca krenu u školu te mogućnosti gradnje novog odjela u novoj dječjoj bolnici. Ova Udruga je udruga roditelja djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb i KBC Zagreb. Udruga daje na raspolaganje besplatan smještaj obiteljima u tri apartmana u neposrednoj blizini KDBZ, pruža psihološku podršku, oporavak i inkluziju djece kroz neurofeedback terapiju i terapiju igrom i pričom, podršku kroz davanje važnih informacija i savjetovanje obitelji, psihosocijalnu podršku cijeloj obitelji od samog početka liječenja te razne druge oblike podrške koja je prijeko potrebna djeci i obiteljima za vrijeme i nakon liječenja.Udruga Ljubav na djelu članica je međunarodne krovne organizacije koja okuplja udruženja koja se bave problematikom malignih bolesti u dječjoj dobi – CCI (Childhood Cancer International), a koja povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti provodi kampanju #throughourhands kojom će odati priznanje djeci i mladima oboljelima od malignih bolesti za hrabrost i snagu s kojom se bore i prolaze kroz ovu tešku bolest.

Pozivamo da se sva djeca i mladi koji još boluju ili su izliječeni od maligne bolesti uključe u kampanju u kojoj će na kreativan način moći ispisati svoju poruku nade i stvoriti drvo života sačinjeno od ruku na kojima su ispisane nadahnjujuće poruke. Kampanja traje od 15. veljače do 31. ožujka. U kampanju se možete uključiti na stranici: www.iccd.care

A. N. / Foto: Mario Ćužić


Tagged: , , , , , , , , , , ,