Tereza Kesovija: 60 godina glazbene karijere

U prepunoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, Tereza Kesovija je emotivnim koncertom proslavila 60 godina karijere.Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a ulaznice rasprodane tjedan dana prije koncerta, ali veliki broj poklonika koji nisu uspjeli na vrijeme nabaviti ulaznice došao je pred Lisinski u nadi da će se ipak pojaviti poneka u prodaji. Puna tri sata Tereza je pjevala neke od svojih najvećih uspješnica, a publika je od početka do kraja pjevala zajedno s njom. Emocije su naprosto preplavile zagrebački hram kulture, a gotovo iza svake pjesme publika je bila na nogama i velikim, gromoglasnim i dugim aplauzom nagradila tu silnu energiju, interpretaciju i ljubav koju Tereza na pozornici nesebično dijeli sa svojom publikom. Tako je još jednom dokazala zbog čega je istinska glazbena veličina i umjetnica koja s pravom nosi epitet glazbene dive.

Već je sam početak koncerta najavio čaroliju. U publici su bile mnoge Terezine kolege: Gabi Novak, Radojka Šverko, Zdenka Kovačiček, Jasna Zlokić, Hanka Paldum, Drago Diklić…

Tereza je pjevala puna tri sata. Ni nakon tri bisa, publici nije bilo dosta, a ona je stajala na pozornici okružena cvijećem, puna energije, kao da je koncert tek počeo. Jedan od najemotivnijih trenutaka večeri bio je spontani izlazak na pozornicu Terezina sina Alana, koji je vrlo emotivno zahvalio publici i svojoj majci na nezaboravnoj večeri. I zaista je bila nezaboravna: 60 godina karijere, 80 godina života i 40-ti solistički koncert u Lisinskom.

Izvršni producenti koncerta bili su Paula Jusić i Đelo Jusić jr., koji su dobrom organizacijom pokazali i veliku ljubav prema svojoj prijateljici Terezi. Na samom kraju koncerta Tereza se zahvalila svima te otpjevala pjesmu s najljepšom mogućom porukom ‘Još se srce umorilo nije’.

M. R. / Foto: Vjekoslav Gavrić


Tagged: , , , , , , , , ,