The Rolling Stones: Novi album nakon 18 godina

Nakon što se zakotrljala vijest o novom albumu, The Rolling Stones su glasno predstavili najnoviji singl ‘Angry’.

Uz novu pjesmu bend je najavio i iznimno iščekivani novi album naziva ‘Hackney Diamonds’, koji stiže već 20. listopada. Uzbudljive vijesti Mick, Keith i Ronnie otkrili su na medijskoj konferenciji u povijesnom Hackney Empireu, koji je već gotovo 125 godina jedan od epicentara londonske umjetnosti. Ovaj posebno organizirani događaj vodila je američka TV zvijezda Jimmy Fallon, a prijenos se mogao pratiti uživo diljem svijeta putem službenog YouTube kanala.

Novo studijsko izdanje s 12 pjesama, čiji će nazivi uskoro biti otkriveni, nastajalo je na nekoliko lokacija diljem svijeta.

Nakon ‘A Bigger Bang’ iz 2005. godine, ovo je prvo studijsko izdanje koje broji cijeli set novih pjesama, a posebna zanimljivost je prethodnik (A Bigger Bang) objavljen na isti datum, 6. rujna prije točno 18 godina. U međuvremenu, Stonesi su kontinuirano obarali rekorde redovito rasprodanim koncertima i svjetskim turnejama među kojima je i slavljenička Sixty turneja tijekom koje su prošle godine oduševili brojne fanove diljem Europe. Osim toga, na police s nagradama 2016. godine dodali su Grammy za ‘Blue & Lonesome’, albuma s posebnim obradama omiljenih im blues pjesama koje su, među ostalim utjecale i na njihov autorski zvuk. Iako je riječ o albumu bez njihovih originalnih pjesama, i ovo se izdanje našlo u vrhovima globalnih top ljestvica.

‘Hackney Diamonds’ obilježava prvu suradnju Stonesa (Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood) s njujorškim glazbenikom i producentom Andrewom Wattom dobitnikom Grammyja 2021. za Producenta godine, poznatom po radu s glazbenim zvijezdama kao što su Post Malone, Iggy Pop i Elton John.

Energični singl ‘Angry’ prati spot u režiji Francoisa Rousseleta, koji je dosad radio za Nike, Diesel, Pharrella Williamsa, ali i video za ‘Ride ‘Em On Down’ s The Rolling Stones albuma ‘Blue & Lonesome’. U najnovijem spotu pojavljuje se glumica Sydney Sweeney, poznata po ulogama u poznatim naslovima kao što su ‘Bijeli lotos’, Euforija’ i ‘Sluškinjina priča’.

U. M. / Foto: Mark Seliger


Tagged: , , , , , , , , ,