Tjedan turske kave u Zagrebu

U organizaciji Instituta Yunus Emre u zagrebačkom hotelu Westin održat će se Tjedan turske kave sa ciljem promicanja turskog jezika, povijesti, kulture i umjetnosti.Događaj će započeti 16. listopada ceremonijom otvorenja izložbe ‘Turska kava’, nakon čega će se, 17. listopada, održati koncert turske glazbe u izvedbi Kolektif İstanbula s početkom u 20 sati.

Središnji događaj Tjedna turske kave bit će 18. listopada kada u Zagreb stiže Osman Serim, priznati svjetski stručnjak za tursku kavu. Serim je, kao osnivač Food & Beverage Consultinga, vodio više od 180 projekata na području Turske i inozemstva. Svoja iskustva podijelit će na predavanju i degustaciji turske kave u sklopu kojeg će održati prezentaciju pod imenom ‘Priča o turskoj kavi – predavanje i degustacija’. Predavanje će se održati 18. listopada u 14 sati u Institutu Yunus Emre.

U četvrtak, 19. listopada, s početkom u 18 sati prikazat će se film ‘Priča o turskoj kavi’, u kojem će biti prikazana povijest turske kave od njezinih početaka sve do danas.

Ovaj događaj idealna je prilika za upoznavanje bogate turske kulture i tradicije s kojom smo se već puno puta susreli upravo kroz šalicu kave.

A. P.


Franck Jubilarna kava i Amélie kolači

Tagged: , , , , , , , , , ,