Trenutci: Zbirka pjesama Jana Bolića

Hvala vam za inspiraciju, poručio je Jan Bolić svojim čitateljima na premijernom riječkom predstavljanju svoje knjige ‘Trenutci’ objavljene u drugom izdanju.Zbirka poezije ‘Trenutci’ Jana Bolića prvi put je, naime, objavljena 2016. godine i u njoj su spisateljski počeci mladog pisca koji je zatim objavio i zbirku poetsko-proznih zapisa ‘Može biti lijepo’ i kriminalistički roman ‘Težina stvarnosti’. Drugo izdanje prve Janove zbirke poezije inicirala je Alis Marić s portala Čitaj knjigu, koja je sudjelovala i u plasiranju inspirativnih šalica i torbi s Janovim citatima. Uz Alis Marić, na promociji je nastupila grupa Nola, a pjesme iz zbirke ‘Trenutci’ interpretirao je Damir Selimović. Za promociju u Rijeci, Jan Bolić izabrao je dizajnerski studio BuRa, koji je na prvi pogled osvojio sve prisutne svojim izvanvremenskim dizajnom u kojem su prezentirane knjige, šalice i torbe by Jan Bolić.

Alis Marić podsjetila je kako je poruka pjesama Jana Bolića da je najveća umjetnost biti jednostavan i zahvalan na svemu što imamo. Život se sastoji od trenutaka koje treba znati cijeniti, a najvrednije među njima zaustaviti poezijom i umjetnošću. Janove riječi šire zadivljujuću energiju koja osvaja publiku u svim medijima – u knjigama, citatima na torbama i šalicama koje su vrlo brzo stvorile potražnju te na društvenim mrežama, gdje Jan okuplja sve više čitatelja. Janove optimistične poruke u knjizi, kao i njegovi inspirativni citati, upoznaju nas s njegovim shvaćanjem stvarnosti koje je objektivno, jasno i nosi ohrabrenje, poticaj na djelovanje i čvrstu vjeru u dobro.

Nikada nemoj prestati slijediti svoje snove, Janova je poruka s ove promocije, koja je otisnuta i na šalicama i torbama by Jan Bolić. ‘Svatko je zaslužio živjeti vlastite snove, ali do tih snova se ipak malo treba potruditi. No, ponavljam, važno je vjerovati u njih i jasno ići prema njima, koliko god se daleko činili. Ako budete vjerovali da nikada nećete ostvariti ono što ste oduvijek željeli, pa vjerojatno ni nećete. Kada počnete vjerovati da ste stvoreni za njih, postat ćete sretniji jer ćete znati svoj put. A onda ćete i početi živjeti svoje snove! Najlakše je odustati, ali zašto odustati? Ne odustajte! Vi niste oni koji odustaju. Vi ste oni koji vjeruju u snove. Vi ste oni koji znaju svoj put! I ništa vas na tom putu ne može zaustaviti!’, poručio je Jan Bolić iz dizajnerskog studija BuRa.

Jan Bolić piše jednim prstom jer boluje od spinalne mišićne atrofije. Iako nikada nije hodao, ne odriče se stvaranja i nakon zbirke poezije, zbirke poetsko.proznih zapisa i romana, piše kolumne za Večernjakovu Blogosferu i novi roman.

S. P.Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,