Tri izdanja Šerbedžije i Zapadnog kolodvora

Svi ljubitelji glazbenog opusa Rade Šerbedžije doći će na svoje jer su u prodaji čak tri albuma ovog slavnog filmskog i kazališnog glumca, pjesnika, glazbenika i profesora i njegova pratećeg banda Zapadnog kolodvora u izdanju Croatia Recordsa.
Rade Šerbedžija-Vrijeme je, draga, vrijeme je
Nakon četverogodišnje studijske stanke od uspješnog albuma ‘Ponekad dolazim, ponekad odlazim’ koji je Rade snimio s gitaristom svjetskog renomea Miroslavom Tadićem, album ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’ njegov je novi album s izvrsnim, pomalo intimnim pjesmama, a ujedno i hommage nekim velikim glazbenim autorima. Radi se na albumu pridružio uigrani bend Zapadni kolodvor, a kao gosti se pojavljuju Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić i Iva Štefančić. Likovno oblikovanje potpisuje Dejan Slavuljica iz Fabrike, a fotografiju Vladan Elaković. Album je najavljen singlom ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’.

‘Ovom pjesmom Johnny Štulić je otvorio predstavu Hrvatski slavuj Borislava Vujčića koju sam režirao u Dramskom kazalištu Gavella 1989. godine. Od tada je mnogo prošlo godina, a njegov glas još uvijek snažno i duboko pjeva u nama’, napisao je Rade Šerbedžija u posveti ove pjesme. Za pjesmu je snimljen i spot u Fažani i Peroju čiju režiju potpisuje Danilo Šerbedžija, a u spotu glume Rade Šerbedžija, Milica Šerbedžija, Filip Vidović i Adi Hanić.

Zapadni kolodvor band čine vrhunski glazbenici Mario Igrec, Pere Ištvančić, Marjan Krajna, Ranko Purić, Antun Stašić i Nenad Jura Vrandečić. Njihov album ‘Zapadni kolodvor’ sadrži 19 pjesama. Na albumu se nalaze pjesme drugih autora koji su ujedno i vokalno gostovali na ovom albumu, pa se mogu čuti velike regionalne glazbene zvijezde kao što su Arsen Dedić, Vlatko Stefanovski, Severina, Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin, Livio Morosin, Maja Posavec, Ricardo Luque, Jure Ivanušič, Lucija Šerbedžija, Jana Stojanovska te brojni instrumentali. Dizajn potpisuje Oskar Pigac.

Treći projekt je dvostruki live album, nastao u suradnji Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora s pridruženim članom Danilom Šerbedžijom. Na albumu se nalaze 24 pjesme, među kojima su i neke stare, ali i pjesme novijeg datuma, s posljednjih Radinih albuma, klasici Arsena Dedića i Vlatka Stefanovskog te tradicionalne i romske pjesme. Kao gosti na koncertu pojavljuju se Vlatko Stefanovski, Severina, Vlado Kreslin i Jure Ivanušič te Radina kćer Milica s autorskom pjesmom na engleskom jeziku ‘I Thought’. Dizajn dvostrukog live albuma također potpisuje Oskar Pigac.

Karakterističan vokal, osebujna interpretacija i boemska karizmatičnost koju Rade prenosi u svojim pjesmama, izvanredan band koji glazbeno upotpunjuje Radine vokalne stilizacije i glazbeni velikani kao gosti na sva tri albuma, zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Croatia Records

Pročitajte još: Rade Šerbedžija: Vrijeme je, draga, vrijeme je , Rade Šerbedžija: Trosatni koncert s gostima , Rade Šerbedžija: Imam pjesmu za tebe