Tri kuće, tri prijatelja: Prva slikovnica Jurice Pavičića

Predstavljanje prve slikovnice jednog od najproduktivnijih i najcjenjenijih hrvatskih pisaca Jurice Pavičića, ‘Tri kuće, tri prijatelja’, održat će se u srijedu, 26. listopada, u knjižari Hoću knjigu Megastore (Bogovićeva 7), s početkom u 19 sati.

Slikovnicu je ilustrirala Klara Rusan, jedna od najzanimljivijih hrvatskih ilustratorica mlađe generacije.

S Juricom Pavičićem i Klarom Rusan o knjizi će razgovarati urednica Ivana Žderić, dok će dijelove iz knjige čitati glumica Ecija Ojdanić.

Knjiga ‘Tri kuće, tri prijatelja’ slikovnica je o prijateljstvu, ali i svojevrstan triler za djecu koja su tek krenula u školu. Pavičić je vješto ispričao priču o različitim obiteljima, o tome kako prijateljstva nastaju i razvijaju se, o vjernosti, hrabrosti i poštenju.

Upitan što ga je potaknulo da napiše prvu knjigu za djecu, Pavičić je nedavno rekao da su ‘Tri kuće, tri prijatelja’ posveta dječačkom odrastanju, ili barem onakvom dječačkom odrastanju kakvo je bilo njegovo u Splitu.

Glavni likovi priče su Serđo, Toma i Roko koji žive u istoj ulici. Serđo Tomu smatra najboljim prijateljem, najviše se s njim voli igrati jer je velik, zna sve o nosačima aviona i dinosaurima, rimskim centurionima i vitezovima iz srednjeg vijeka, a u njegovu se vrtu mogu igrati što požele. Tomin je najbolji prijatelj Roko jer je velik, zna sve o kompjutorskim igricama i tajnim putevima do školskog krova, a i osmaši sa zidića uvijek ga pozdravljaju. U njegovu je vrtu najbolje igrati se jer poslije ne moraju pospremati. Ali kad se Roko nađe u ozbiljnoj nevolji, Toma mu odluči pomoći. Ova divna priča sa sretnim završetkom pokazuje snagu prijateljstva, moć poštenja i pruža nadu.

I.N. / Foto: Profil knjiga


Jurica Pavičić: Prometejev sin – roman o prošlosti i sadašnjosti


Tagged: , , , , , , , ,