Trijumf vinarije Benvenuti u Londonu

Poznata istarska vinarija Benvenuti nedavno je osvojila zlatnu medalju i nacionalni trofej na International Wine Challengeu u Londonu za vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.Saša Špiranec i braća BenvenutiJedno od najprestižnijih vinarskih natjecanja na svijetu, IWC iz Londona, objavilo je rezultate za ovu godinu na kojem je zlatom i nacionalnim trofejem trijumfirala vinarija Benvenuti.

IWC je poznat po iznimno strogom kriteriju za medalje, najmanje 10 sudaca kuša vino u tri navrata. Za zlato je potrebno osvojiti od 95 do 100 bodova, za srebro od 90 do 94 boda, za broncu od 85 do 89 bodova, dok za preporuku 80 do 84 boda, od mogućih 100. Londonski International Wine Challenge posljednjih se desetljeća, uz godišnje ocjenjivanje vinskog časopisa Decanter, također u Londonu, smatra najprestižnijim u svijetu.

Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011. ocjenjivače je osvojilo iznimnom kvalitetom i atraktivnošću. Desertno vino, intenzivne slatkoće, s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike.

Vina BenvenutiVinarija Benvenuti nalazi se u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir s pogledom na obližnji Motovun. Vinogradi obitelji Benvenuti zasađeni su trima autohtonim istarskim sortama, malvazijom istarskom, teranom i muškatom. U Vinariji Benvenuti ističu kako su obiteljske vrijednosti i tradicija ključan ‘začin’ u Benvenuti vinima te da se u svakoj njihovoj butelji nalazi djelić obiteljske priče, kao i odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja stoji iza njega.

Benvenuti-muškatPovodom uručivanja ove prestižne nagrade, u Zagrebu je održano vođeno kušanje vina Benvenuti uz gastromomske kreacije restorana Balon. Za početak kušanja, poslužena je Malvazija Benvenutti 2015. Zatim je slijedila Malvazija Anno Domini 2013. Nakon toga poslužen je Teran Benvenutti 2012. Za kraj poslužen je nagrađeni Muškat San Salvatore 2011 sljubljen sa sušenim smokvama garnirane Pecorino sirom i medom od divljeg kestena. Ovo desertno vino, intenzivne je slatkoće, s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike. Povodom ovoga događanja započinje i tjedan vina Benvenuti u restoranu Balon u kojem će vina biti dostupna po promo cijenama.

P. R. / Foto: Julio Frangen


Medea vina (foto Helena Pletković)
Vina Medea: Niža cijena, ista kvaliteta
Tagged: , , , , , , , , , , ,