Turizam Požeško-slavonske županije

U Požeško-slavonskoj županiji sve je u znaku broja pet – jedna je od pet slavonskih županija, ima pet gradova: Kutjevo, Lipik, Pakrac, Pleternicu i Požegu; pet općina: Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Veliku; okružena je s pet planina: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj gora i Požeška gora, a zaslužuje i čistu peticu za nadaleko poznatu slavonsku gostoljubivost.slavonski-specijalitetiBogatu turističku ponudu i ljepote ovoga kraja, koji se sastoji od dvije prostorno odvojene cjeline – Požeške kotline i Pakračko-lipičkog kraja, u zagrebačkom Basement wine baru predstavila je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

‘Cilj današnje prezentacije bio je predstaviti zaista bogatu ponudu Požeško-slavonske županije i sve njezine atrakcije i sadržaje, uključujući i naše tradicionalne, domaće specijalitete’, rekla je Ivona Odvorčić Kahanek iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Čokolada-Mikado-25-g-Zvečevo

Sudeći prema sadržaju promotivnih vrećica, najpoznatiji proizvod ove županije je Mikado čokolada s rižom od 25 grama

‘Pozivam sve da posjete Požeško-slavonsku županiju jer je najljepša i najstarija u Hrvatskoj. U zadnjih nekoliko godina unaprijedili smo turističku ponudu što pokazuju impresivni rezultati, osobito iz lovnog turizma. Gosti nam dolaze iz cijele Europe, ali je također više i domaćih’, istaknuo je Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije.

Opširnije na: www.tzzps.hr

L. P. / Foto: Tomislav Smoljanović


Adžić-vina
Kutjevački vinari: Adžić, Perak, Tandara…

Kutjevo
Kutjevo: Graševino, tko te ne bi volio!
Tagged: , , , , , , , , , ,