U čast maestru: Hauser svira Morriconea

Stjepan Hauser je na svom YouTube kanalu na violončelu predstavio video za osam odabranih djela legendarnog Ennija Morriconea.

Prekrasne i vječne Morriconeove kompozicije odsvirao je i uklopio u predivne hrvatske krajolike. U izvedbama mu se pridružio Praški simfonijski orkestar (dirigent Robert Ziegler), a sve je objavljeno i na EP-u.

S velikim poštovanjem Hauser je na violončelu odsvirao neka od najpoznatijih djela velikog maestra koji nas je, nažalost, napustio u srpnju. Tema iz ‘The Good, The Bad And The Ugly ‘ ‘The Ecstasy of Gold’ i ‘Gabriel’s Oboe’ iz ‘The Mission’, samo su neke od njih. Aranžman potpisuje Robin Smith, a produkciju Nick Patrick.

‘Kada sam čuo tužnu vijest da je maestro Ennio Morricone umro, znao sam da moram snimiti ova djela u čast njegovog života i rada. Njegov osjećaj za strast, ljepotu i dramu, utjecala je na mene više od bilo kojeg skladatelja. Bravo maestro Morricone, vaša legenda živi zauvijek u vašoj glazbi’, ističe Hauser.

Uz ovaj sjajan projekt, Hauser 30. listopada objavljuje i CD+DVD izdanje svojeg solo prvijenca ‘Classic’. Izdanje uključuje original albuma kao i DVD s nastupima održanim u sklopu ‘Alone, Together’ projektima.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,