Ufuraj se i pukni: Film po Kerekešovoj predstavi

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana je svečana premijera komedije ‘Ufuraj se i pukni’. Riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu glumca a sada i redatelja Ljubomira Kerekeša, nastalom prema scenariju istoimene uspješne predstave Kerekesh Teatra, koja je odigrana više od 120 puta.

Radnja filma odvija se u Varaždinu gdje glumci na humorističan način prikazuju odnose, emocije, uspone i padove, neka svoja razmišljanja i viđenja. Uz Ljubomira i Jana Kerekeša, u filmu se pojavljuju i Zoran Pribičević, Mirela Brekalo, Ana Begić Tahiri, Hana Hegedušić, Žarko Potočnjak, Draško Zidar, Goran Grgić, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Mirela Videk, Sara Ipša, Tanja Pavlović, Marko Hergešić, Zdravko Pomper te pedesetak statista.

Radnja filma odvija se u Varaždinu, odakle braća Prišt, Kruno (Jan Kerekeš) i Krešo (Zoran Pribičević) kreću u svoju nemoguću misiju – prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti. Put im je posut trnjem, ali oni ne odustaju od zvijezda. Kako se u jedan dan pripremiti za prijemni ispit, a da neke stvari ne pođu po zlu, ne znaju ni glavni glumci, ali uz pomoć susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš), koji je jedan jako razgovorljiv i specifičan lik, braća Prišt se nadaju da će njihova izvedba na prijemnom biti uspješna. Iako se čini da ništa nije na njihovoj strani, film na humorističan način prikazuje odnose, razmišljanja, emocije, uspone i padove, te konačno sam dan odluke.

Ovu komediju snimanu skoro po istinitom događaju u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od 4. travnja.

H. R. / Foto: Bojan Zibar


Tagged: , , , , , , , , , ,