Uz Bombaj štampu Samo lagano (video)

Novi primitivizam izrodio je 1982. godine i sarajevsku Bombaj štampu koja je hitovima ‘Mrak i ja’, ‘Bolje letim sam’, ‘Jogging kroz Alipašino polje’ i druge osvojila publiku na ovim prostorima.

Tri albuma i 37 godina kasnije Bombaj štampa vraća se na velika vrata, ali lagano – ‘Samo lagano’. Novi singl potpisuje frontmen, ali i glumac i redatelj, Branko Đurić Đuro dok je za aranžman zaslužan osnivač i gitarist benda Nedim Babović.

Posljednji, treći studijski album ‘Neka DJ odmah dole CJ’ iz 2010. godine donio je hitove ‘Nedim’, ‘Vriska’ i ‘Truba’, a novi singl ‘Samo lagano’ za koji je spot snimljen u Ljubljani pod redateljskom palicom Vena Jemeršiča najava je novog studijskog albuma ‘Udari me nečim’, koji bi svjetlo dana trebao ugledati početkom ljeta.

Pjesma ‘Samo lagano’ snimljena je u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru dok je miks i master urađen u Beogradu u studiju O, Olivera Jovanovića. Sudeći po najavnom singlu, Nedim Babović, Branko Đurić Đuro, Edin Hadžagić, Nedžad Podžić Počko i Sanin Lutvić skuhat će odličan album. No, do tada ‘Samo lagano’.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,