Večer s Arsenom u Gorgoni

U dvorani Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), u srijedu, 3. veljače (20 sati) održat će se ‘Večer s Arsenom’ na kojoj će uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Silvija Glojnarića nastupiti Gabi Novak, Matija Dedić i Lea Dekleva.
Arsen Dedić (foto HRT)Jedinstvena umjetnička pojava na ovim prostorima, Arsen Dedić (1938.-2015.), između svih umjetničkih disciplina uvijek je iznova pronalazio put za nove reinterpretacije. Uspješne suradnje s nekadašnjim Plesnim orkestrom i Big bandom, a današnjim Jazz orkestrom HRT-a, pozivaju na nova promišljanja njegova izraza. Jedan od onih koji spomenuti opus duboko osobno doživljavaju i imaju potrebu naglasiti njegovu vrijednost je i dugogodišnji šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, bubnjar, skladatelj i aranžer Silvije Glojnarić. U njegovu jedinstvenom viđenju, u suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe – Gabi Novak i Matijom Dedićem – još ćemo jednom moći osjetiti svu snagu i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika.

‘Glembajevi’, ‘Donator’, ‘Kod kuće je najbolje’ te ‘Prosjaci i sinovi’, instrumentalne su teme koje će združiti članove Jazz orkestra HRT-a i Matiju Dedića, a skladbe ‘Ni ti ni ja’, ‘Pusti me da spavam’, ‘Sve što znaš o meni’, ‘Otok’, ‘U registraturi’, ‘Oko jedne hiže’, ‘On me voli na svoj način’, ‘Kuća za ptice’… uz njih, ozvučit će i legendarni vokal Gabi Novak. Aranžmane potpisuje Silvije Glojnarić.

Karte po cijeni 50 kuna mogu se nabaviti na ulaznice.hr i na blagajni MSU dva sata prije početka koncerta. Koncert će biti izravno prenošen na 3. programu Hrvatskog radija.

HRT


Lea Dekleva, Lu Dedić i Gabi Novak
Posveta Arsenu: Gabi, Lea Dekleva, Lu & Matija Dedić

Arsen Dedić i Rade Šerbedžija
Ne daj se Ines: Rade Šerbedžija i Arsen Dedić

Matija Dedić
Matija svira Arsena

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,