Matija svira Arsena

U izdanju Croatia Recordsa objavljeno je i vinilno izdanje hvaljenog albuma ‘Matija svira Arsena’ našeg ponajboljeg pijanista Matije Dedića, koji je osvojio čak pet Porina, uključujući i onaj za najbolji album te koji je proveo 25 tjedna uzastopno na Top listi prodaje albuma u Hrvatskoj i čak 17 tjedana na prvome mjestu.
Matija Dedić (foto Marko Šolić)Izdanje ovog hvaljenog albuma nalazi se na 180-gramskom vinilu. Na ploči se nalazi jednak broj pjesama kao i na CD-u, uz popratnu knjižicu te download kod s kojim će biti omogućeno jedinstveno besplatno preuzimanje izdanja u mp3 formatu.

Ploča je za potrebe proizvodnje rezana u Abbey Road studiju od strane mastering inženjera Seana Mageeja, koji je radio i na Bijelo dugme ‘Box Set Deluxeu’. Sam vinil proizveden je u londonskom The Vinyl Factoryju, a likovno oblikovanje potpisuje Ana Nikolić Baće.

Na vinilu se nalaze prekrasne interpretacije raznih pjesama, od naslovnih tema iz ‘Glembajeva’ i ‘U registraturi’, preko klasika ‘Sve što znaš o meni’, ‘Kuća pored mora’ i ‘Moderato cantabile’ do pjesama ‘Razgovor s konobarom’ i ‘Ne plači’ na kojima gostuju fantastični Massimo te sjajni gitarist Miroslav Tadić.

Matijin album osvojio je pet Porina među kojima i onaj za album godine te za Najbolju izvedbu jazz glazbe (‘Ni ti ni ja’), Najbolji aranžman (‘Kuća pored mora’), Najbolji instrumentalni album (‘Matija svira Arsena’) te za Najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe (Matija feat. Miroslav Tadić za skladbu ‘Ne plači’).

Album ‘Matija svira Arsena’ koncertno je predstavljen početkom ožujka u rasprodanom Zagrebačkom kazalištu mladih, gdje je Matija oduševio publiku i glazbenu struku. Koncert je također sniman i uskoro će se u prodaji naći i DVD sa snimkom koncerta.

C. R. / Foto: Marko Šolić


Matija i Arsen Dedić
Jazz na Vrhu: Matija svira Arsena
Tagged: , , , , , , , ,