Veličanstveni povratak Stinga na pulsku pozornicu

Vedro nebo iznad najljepše hrvatske pozornice i vojska obožavatelja koja se satima prije početka ljetnog koncerta okupila ispred pulskog amfiteatra, bila su znak da se sprema još jedna noć za pamćenje.

Sting se vratio u Pulu nakon punih sedamnaest godina, a noć prepuna emocija, ovacija i hitova koji su ispisali svjetsku glazbenu povijest samo su djelić nezaboravnog spektakla koji je obilježio koncertnu sezonu 2017. godine.

Domaća grupa Buđenje prva je izašla na veliku pozornicu točno u 20 sati, a svojim su pjesmama, uključujući i veliki ljetni hit ‘Samo ti, samo ja’, ugrijali publiku za dolazak sljedećeg izvođača. Joe Sumner, sin glavne zvijezde večeri, premijerno je predstavio svoje pjesme pred domaćom publikom, a nakon polusatnog nastupa Joe se pridružio se i očevom bendu.

‘Dobra večer, Pula!’, Sting je na hrvatskom pozdravio tisuće obožavatelja, a potom otvorio koncert hitom njegove bivše grupe Police ‘Synchronicity 2′ iz 1983. godine. Na set listi svjetske turneje ’57th & 9th’ našlo se pet pjesama s novog albuma, nekoliko obrada poput ‘Ashes To Ashes’ Davida Bowieja, ali i dobro poznatih hitova kao što su ‘Englishman in New York’, ‘Desert Rose’ i ‘Roxanne’ kojom je zatvorio službeni dio koncerta. Nakon ovacija i gromoglasnog pljeska, Sting se vratio te odsvirao još nekoliko hitova, a pulsku pozornicu napustio je nakon emotivne izvedbe pjesme ‘Fragile’ koju su u glas pjevali brojni poklonici ovog umjetnika.

Kako je i najavljeno, Stinga je u Puli dočekalo i veliko iznenađenje. Uoči njegovog nastupa, predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš uručio mu je Porina za posebna dostignuća u glazbi. Prepoznatljiva statueta izrađena od bračkog kamena oduševila je britanskog umjetnika, a poklon su mu uručili i gradonačelnik Pule Boris Miletić te Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

Turneja ’57th & 9th’ započela je početkom veljače, a nakon nastupa na odabranim ljetnim festivalima početkom rujna vraća se u Sjevernu Ameriku. Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj privukao je posjetitelje iz 36 zemalja svijeta kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

I. Č.

Foto: Neven Jurjak


Porin za Stinga uoči koncerta u Puli

Tagged: , , , , , , , , , , ,