Vincekovo u Prigorju uz Decanterom nagrađena vina

Vinarija Prigora, čiji je vlasnik Dražen Bedeković iz Bedenice, ljetos se okitila Decanterovim priznanjima. Kupaža (manzoni/pinot sivi) iz 2014. nazvana jednostavno – Breg – dobila je ocjenu commended, a pjenušac Bedekovich 2012 (100% kraljevina) i Sauvignon Springtime 2014, okitili su se broncom.PrigoraU kvalitetu tih i ostalih vina Prigore, uz primjerenu gastronomsku ponudu za koju se potrudio Rene Bakalović, imali smo se priliku uvjeriti na vincekovskoj zabavi, uz ceremonijal meštra Štefa i lokalne tamburaše.

Prigodnu riječ o svakoj od etiketa dao je vinoznanac Saša Špiranec koji, pak, drži da je Bedekovićevo najozbiljnije vino – Pinot sivi – oko čega se možemo usuglasiti.

Prigora-VincekovoKušali smo još sasvim dopadljivi Riesling Brisk, Rose i Muškat zlatni te Syrah Tannat, kojeg je jako ohlađenog bilo teško doživjeti na pravi način.

Vina Prigora nastaju iz ekoloških vinograda na položaju Bedenica i ručno se beru na nadmorskoj visini od 200 do 400 metara, a u preradi se nastoji sačuvati najbolje iz prigorskog terroira.

Mustafa Topčagić / Foto: FAMA i Rene Karaman


Vina Prigora
Vina Prigora: Nova butik i ekološka vinarija

Tagged: , , , , , , , , , , ,