Vlatko Stefanovski zaključio Artikuliranje

Ulični festival Artikuliranje, koji povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije, završio je artikulacijom i nastupom legendarnog makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog.Vlatko StefanovskiDrugo izdanje ovog poznatog kulturno-umjetničkog festivala obilježili su nastupi renomiranih hrvatskih i regionalnih glazbenika te ostalih kreativaca koji su na jednu večer postali Artikulanti i posjetiteljima otkrili tajne njihova profesionalnog života.

Nastup legendarnog makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog privukao je mnoge fanove na šarmantni zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera. Jedan od najznačajnijih glazbenika bivše Jugoslavije posjetitelje je oduševio nevjerojatnom energijom i izvrsnim izvedbama svojih najpoznatijih hitova kao što su ‘Jovano, Jovanke’, ‘Uspavanka za Radmilu M.’, ‘Čuvam noć od budnih’, ‘Gipsy Magic’ i mnogih drugih. Stefanovski je osim po svojoj nevjerojatnoj tehnici sviranja gitare, poznat i po skladbama zanimljivog spoja rocka, bluesa i jazza s etno glazbom jugoistočne Europe, naročito makedonskom narodnom.

Glazbeni dio programa drugog izdanja festivala Artikuliranje obilježili su i nastup glazbenog sastava Detour i  večer ‘Art is a DJ’, posvećena nekima od najpoznatijih lica domaće elektroničke scene.
‘Iznimno nam je drago što je i drugo izdanje Artikuliranja bilo uspješno unatoč vremenskim neprilikama. Zadovoljni smo brojem posjetitelja i drago nam je što smo se družili uz poznate Artikulante i bolje upoznali svijet kulture i umjetnosti uz razne edukativne radionice te zabavni sadržaj’, istaknula je Martina Olić u ime organizatora Artikuliranja.

Osim glazbenih gostovanja, dio programa Artikuliranja bio je rezerviran i za svijet biznisa, pa je tako na pozornici bila i Kristina Ercegović, osnivačica Business caffea, druženja malih poduzetnika i onih koji to žele postati. U neformalnoj atmosferi ugostila je Ivanu Matić, vlasnicu portala Women in Adria i autoricu knjige ‘Kako pokrenuti posao od kuće’, Ingrid Divković, autoricu knjige ‘J…li vas vaš ego?’ i modnu dizajnericu
Katarinu Džale. Nakon inspirativnih priča gošća Business caffea, program se nastavio u društvu još jedne snažne i impresivne žene, svestrane IT-evke Vedrane Miholić koja je posjetiteljima objasnila zašto biznis smatra umjetnošću te kako usklađuje posao i obitelj.

Ove je godine poseban naglasak festivala stavljen na najmlađe koji su po prvi puta imali priliku sudjelovati na raznim radionicama kao što je ‘Moja prva aplikacija’, ‘Street Art’ radionica te dječja Artikulacija pod voditeljskom palicom Mladena Kušeca. Iako su vremenske neprilike stvarale probleme organizatorima, zagrebačkom kreativnom studiju Kokoš ili Jaje, drugo izdanje Artikuliranja opravdalo je očekivanja, a ljubitelji ovih kreativaca s nestrpljenjem iščekuju njihove sljedeće projekte.

T. S.


Artikuliranje (foto Goran Kovačević)
Artikuliranje: Kreativci iz raznih područja
Tagged: , , , , , , , , , ,