Vuk s Wall Streeta smazao konkurenciju

Vuk s Wall StreetaFilm ‘Vuk s Wall Streeta’, dugoočekivana i naveliko najavljivana biografska drama oscarovca Martina Scorsesea o usponu i padu ekscentričnog burzovnog mešetara Jordana Belforta, u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima utržio je fantastičnih 1.015.555 kuna.

Impresivnih 30.304 gledatelja pohrlilo je za božićne blagdane na velikim platnima pogledati genijalnu glumačku izvedbu Leonarda DiCaprija (koji je već osvojio nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najbolje muške uloge) čime je ostvareno najbolje otvaranje Scorseseovog filma u Hrvatskoj ikada.

Čarima neodoljivog Lea, ali i jedinstvenog redateljskog potpisa očigledno ne može odoljeti ni publika ni kritika; film je nominiran i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma, a mnogi mu predviđaju i nekoliko nominacija za Oscara.

Zanimljivo je da se u ‘Vuku s Wall Streeta’, najvećem ovogodišnjem filmskom osvježenju, pojavljuju i glumice s naših prostora, Hrvatica Žana Markelson u ulozi stjuardese te Slovenka Katarina Čas kao striptizeta Chantelle koja će zasigurno ući u anale svjetske kinematografije legendarnom scenom u kojoj je omotana svežnjevima dolara, a koja je obišla zemaljsku kuglu. Upravo nju možete pogledati u isječku iz filma.

Blitz

Pročitajte još: Za Božić svi u kino!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,