Vukovar Film Festival u kinima

Od 4. rujna u CineStarima Zagreb, Osijek i Rijeka prikazuju se četiri naslova s netom održanog 8. Vukovar film festivala: ‘Čuda’, ‘Bijeli Bog’, ‘Dvojnik’ i ‘Diplomacija’.
Bijeli Bog

BIJELI BOG / FEHER ISTEN / WHITE GOD
Zemlje: Mađarska, Njemačka, Švedska, 2013.
Redatelj Kornél Mundruczó, 90 min.
Glumci: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth
13-godišnja Lili čini sve ne bi li zaštitila svoga psećeg ljubimca Hagena no njezin otac psa pušta na ulicu. Hagen i njegova lijepa vlasnica očajnički traže jedan drugoga dok Lili ne izgubi nadu. Očajnički se boreći da preživi, beskućnik Hagen shvaća da nisu svi najbolji pasji prijatelji. Hagen se pridružuje bandi pasa lutalica no brzo ga uhvate...

DIPLOMACIJA / DIPLOMATIE / DIPLOMACY
Zemlje: Francuska, Njemačka, 2013.
Redatelj: Volker Schlöndorff, 85 min
Glumci: Niels Arestrup, André Dussollier
Neposredno pred zoru Dietrich von Choltitz, njemački vojni guverner Pariza, spreman je izvršiti naredbu Adolfa Hitlera o dizanju glavnog grada Francuske u zrak. Mostovi i spomenici uskoro će eksplodirati. Ipak, Pariz nije uništen. Iz kojih je razloga Dietrich von Choltitz odbio prenijeti Hitlerovo naređenje, usprkos bezgraničnoj odanosti Trećem Reichu? Je li Raoul Nordling, švedski konzul i general u Parizu utjecao na to da se general predomisli?

ČUDA / LE MERAVIGLIE / WONDERS
Zemlja: Italija, Švicarska, Njemačka, 2014.
Redatelj: Alice Rohrwacher, 110 min.
Glumci: Monica Bellucci, Alba Rohrwacher, Margarete Tiesel
Cannes Film Festival 2014.- Velika nagrada žirija
Gelsominina obitelj funkcionira vrlo posebno. Prije svega njoj je tek 12 godina i ona je glava obitelji. Njezine tri mlađe sestre ju slušaju i sve rade pod njenim budnim okom. No sve je to tajna u njihovom vrlo izoliranom svijetu. Gelsominin otac Wolfgang je stranac a Gelsomina je buduća kraljica ovog začudnog i nevjerojatnog kraljevstva. Ona ima talent za pčelarstvo i izradu meda..

DVOJNIK / DOUBLE
Zemlja: Velika Britanija, 2013.
Redatelj: Richard Ayaode, 93 min.
Glumci: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn
Simon je ustrašen mladić koji vrluda sam u svijetu punom indiferencije. Zanemaruju ga na poslu, ne voli ga vlastita majka, a žena njegovih snova ga ignorira. Osjeća se nemoćnim prevladati tu situaciju. Dolazak novog kolege Jamesa, uzdrmati će njegov balans. James je Simonov fizički dvojnik no s druge strane, one mentalne i emocionalne, on je njegov antipod – samouvjeren, karizmatičan i zna sa ženama. Na Simonov užas, James će uskoro početi preuzimati njegov život.

VFF


Pročitajte još: Program 8. Vukovar Film Festivala , Svečano otvoren 8. Vukovar Film Festival , Broj 55 pobjednik 8. Vukovar Film festivala


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,