WOW druženje: Vina Jakob u Pop up Summer Gardenu

Dugo toplo ljeto je pri kraju i udruga WOW (Women On Wine) i Bubbly bar (šarmantni bar na tri kotača Tamare Domljanović) za tu su priliku u Zagrebu, na Tuškancu, organizirale posebno druženje na sjenovitoj terasi Pop up Summer Gardena – prezentaciju vrhunskih vina Vinarije Jakob, vlasnika Ilije Zdravka Jakobovića.Vinarija Jakob, mala slikovita obiteljska vinarija na obroncima Medvednice, izrasla je u kultno okupljalište vinoljubaca, a vina Jakob na vinskim kartama znak su prestižnog ugostiteljstva.

Vinogradi obitelji Jakobović iznad Brodskog Stupnika s razlogom spadaju u najcjenjenije položaje slavonskih vinogorja. Vinarija je stekla ugled nizom brižno odnjegovanih crnih vina, a vina Jakob dobitnici su višestrukih prestižnih nagrada. Jakob Cuvée 2009. dobitnik je zlatne medalje u talijanskom Bergamu 2012., a za istu berbu dobili su i Decanterovu preporuku 2015. godine.

Prezentacija je vodila enologinja vinarije Ivona Jeličić, a započela ju je welcome drinkom njihova pjenušca – Jakob rosé Pave – od merlota kojeg proizvode charmat metodom. Vinareva kći Valentina Jakobović u šali je objasnila da imaju preozbiljna vina, pa su odlučili unijeti i malo mjehurića u svoju ponudu.

Nakon uživanja u ćaskanju i mjehurićima, prezentacija je nastavljena kušanjem tih ozbiljnih vina – Jakob Syrah 2013 i Jakob Cuvée 2013 (u podjednakim omjerima Cabernet sauvignon, Merlot i Cabernet franc). Dakle što reći – kušali su se šampioni!

Bia je to zaista dobitna kombinacija! Uz savršeno vrijeme babljeg ljeta i glazbu po izboru DJ Rea & DJ Ineskich, predivna terasa Pop up Summer Gardena bila je popunjena razdraganim gostima do kasno u noć.

V. P. / Foto: Sanja Šantak


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,